Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
07:49 | 22/11/2014

 

Έκοβε «άσκοπες» βόλτες έξω από το σπίτι του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, με το... αποφυλακιστήριο στην τσέπη! Ο νεαρός που τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης περιπλανιόταν στην οδό Εμμανουήλ Μπενάκη στην Κηφισιά, κίνησε τις υποψίες και τους φόβους της φρουράς της πρωθυπουργικής κατοικίας, οι οποίοι τον είδαν να περνά επανειλημμένα από κοντινά σημεία.

Από τον Κορυδαλλό στο Τμήμα

Ειδοποίησαν τους συναδέλφους τους και λίγα λεπτά αργότερα αστυνομικοί του τοπικού αστυνομικού τμήματος προσέγγισαν τον νεαρό με σκοπό να τον ελέγξουν. Τον προσήγαγαν στο τμήμα και διαπίστωσαν ότι το μοναδικό στοιχείο απόδειξης ταυτότητας που είχε στην κατοχή του ήταν ένα πρόσφατο αποφυλακιστήριο από το κατάστημα κράτησης του Κορυδαλλού, όπου εξέτισε ποινή φυλάκισης για κλοπές και ληστείες. Δεν προέκυψε σε βάρος του κάποιο επιβαρυντικό στοιχείο και μετά την εξακρίβωση των στοιχείων του αφέθηκε ελεύθερος και αποχώρησε.

Το συγκεκριμένο περιστατικό προηγήθηκε του κλεμμένου σκούτερ... Piaggio με μπαγκαζιέρα, που ήταν σταθμευμένο στην οδό Αραβαντινού, κοντά στο σπίτι της Ντόρας Μπακογιάννη και το γραφείο του επίτιμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, προκάλεσε την έντονη κινητοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ.

Το δίκυκλο κίνησε το ενδιαφέρον του αστυνομικού σκοπού της κατοικίας, που το είχε δει σταθμευμένο για τουλάχιστον δύο ημέρες στο ίδιο σημείο. Δίνοντας τον αριθμό της πινακίδας κυκλοφορίας, διαπιστώθηκε ότι είχε δηλωθεί κλοπή του δικύκλου την Πρωτομαγιά του 2014 στο Τμήμα Ασφαλείας Καλλιθέας. Άμεσα στελέχη του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και εκπαιδευμένα σκυλιά ανίχνευσης προέβησαν στον έλεγχο του οχήματος προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχε κάποιον εκρηκτικό μηχανισμό στον χώρο αποθήκευσής του. Μετά από την «ακτινογράφηση» δεν εντοπίστηκε κάτι ύποπτο και το όχημα μεταφέρθηκε στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εξερεύνηση εντοπισμού τυχόν αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού των δραστών.

Σε επιφυλακή η ΕΛ.ΑΣ. ενόψει Δεκέμβρη

Η μεγάλη κινητοποίηση των αστυνομικών υπηρεσιών στα δύο αυτά περιστατικά αποτελούν δείγματα της ανησυχίας των επικεφαλής αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. για την πιθανότητα εκδήλωσης τρομοκρατικής ενέργειας ενόψει της απόφασης του δικαστηρίου για τα κατηγορούμενα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» (4/12), της διήμερης επίσκεψης του Τούρκου πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου (5-6/12), της θλιβερής επετείου δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου (6/12) και της ψήφισης του προϋπολογισμού στη Βουλή (6/12).

Από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, έχουν δοθεί εντολές προς το αστυνομικό προσωπικό, να είναι σε εγρήγορση, ενόψει και των ημερών του «θερμού» Δεκέμβρη, που ακολουθούν Οι υπηρεσιακές εντολές αφορούν κυρίως τους αστυνομικούς που εκτελούν στατική υπηρεσία και ενεργούν περιπολίες περιμετρικά κυβερνητικών κτιρίων, σε οικίες πολιτικών και μελών της κυβέρνησης, διπλωματικών αποστολών και πρεσβειών, προκειμένου να ελέγχουν άτομα, οχήματα και ύποπτα αντικείμενα, που κινούνται ή βρίσκονται σε ύποπτα σημεία.

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis