Νέο σόου Ακάρ: Πέταξε με F-16 και απειλεί Γαλλία-ΗΠΑ

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ
Νέο σόου Ακάρ: Πέταξε με F-16 και απειλεί Γαλλία-ΗΠΑ

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης της στρατιωτικής εκπαίδευσης αεροπόρων για το 2020-2021.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις «έχουν εκπληρώσει και θα συνεχίσουν να εκπληρώνουν το καθήκον τους για τη χώρα και το έθνος», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην κατάσταση στη Μεσόγειο λέγοντας: «Είναι αδιαμφισβήτητο ότι θα κάνετε ό,τι χρειαστεί για χάρη της πατρίδας. Η παρουσία μας στους ουρανούς και η κυριαρχία μας δεν είναι αυτονόητα. Αντιμετωπίζουμε προκλήσεις. Θυμηθείτε τον ρόλο σας σε αυτόν τον αγώνα, σχεδιάστε και εκτελέστε αναλόγως κάθε σας αποστολή».

 

 

 

 

 


 

 

 

 

Επίσης τόνισε: «Πρέπει να αγωνιστούμε για να διατηρήσουμε τα σύνορα μας. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να σταματήσουμε να παλεύουμε ή να εφησυχάσουμε. Κάντε ό,τι χρειαστεί γιατί σε διαφορετική περίπτωση [οι εχθροί] δεν θα σας χαρίσουν τη ζωή».

 


«Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του έθνους μας, συμπεριλαμβανομένων των τουρκοκύπριων αδελφών μας, χωρίς να επιτρέψουμε την παραμικρή παραβίαση», είπε ο Ακάρ.

Μετά το τέλος της ομιλίας του συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Αεροπορίας, πραγματοποίησε πτήση με F-16.

Παράλληλα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας σε δηλώσεις του εμφανίστηκε λάβρος έναντι της Γαλλίας αλλά και των ΗΠΑ: «Στην ανατολική Μεσόγειο έρχονται κάποιοι από αποστάσεις χιλιάδων χιλιομέτρων και κάνουν νταηλίκια και παίζουν τον ρόλο του προστάτη και της ασπίδας. Θα έρθουν, και θα φύγουν όπως ήρθαν. Εσείς αν προσπαθείτε να αλλάξετε της ισορροπίες αφού πήρατε την απόφαση άρσης του εμπάργκο στη νότια Κύπρο, αυτό δεν θα φέρει την ειρήνη αλλά την σύγκρουση, δεν θα φέρει την λύση αλλά την μη επίλυση του ζητήματος».

Πηγή: iefimerida.gr