Η μια εξέγερση διαδέχεται την άλλη στον πρόχειρο καταυλισμό μεταναστών και προσφύγων στον Καρά Τεπέ, τρία χιλιόμετρα βόρεια της Μυτιλήνης.
Σήμερα οι περίπου 4.000 φιλοξενούμενοι διαμαρτυρόμενοι για την έλλειψη τουαλετών (οι τουαλέτες που είχαν κατασκευασθεί πριν από ενάμιση μήνα -όταν και λειτούργησε ο καταυλισμός από το δήμο Λέσβου- καταστράφηκαν) κατέλαβαν την κεντρική οδό που οδηγεί από την πόλη της Μυτιλήνης στην ανατολική και βόρεια Λέσβο.
Βασικό αίτημα τους ήταν η άμεση καταγραφή τους και η αποχώρησή τους από το νησί όπου, όπως λένε, μένουν πολλές μέρες.
Σύμφωνα με τις Αρχές που διαχειρίζονται τη ροή μεταναστών από τη Λέσβο στην Αθήνα, η έκδοση των απαραίτητων δικαιολογητικών με τα οποία μπορούν μετανάστες και πρόσφυγες να αποχωρήσουν από το νησί έχει το τελευταίο διάστημα καλυτερεύσει μετά την ενίσχυση Λιμενικού Σώματος και Αστυνομίας με προσωπικό και τον απαραίτητο ηλεκτρονικό εξοπλισμό.
Τελικά, περίπου στις 11.30, οι μετανάστες κυρίως από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν που είχαν εξεγερθεί αποχώρησαν αφού πολλοί από αυτούς οδηγούνται στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής στη Μόρια της Λέσβου ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία καταγραφής και απελευθέρωσης τους.
Εν τω μεταξύ χθες, με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Γιαννέλλη Θεοδοσιάδη και του Γενικού Γραμματέα Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής Βασίλη Παπαδόπουλου έγινε σύσκεψη στην Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στη Μυτιλήνη, προκειμένου να δοθούν οδηγίες προς τις αρμόδιες υπηρεσίες με σκοπό την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος των μεταναστών.
Στην σύσκεψη που έγινε συμμετείχαν η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου και συνεργάτες της, ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός και εκπρόσωποι της Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος.
Την ίδια ώρα, αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση της ΔΕΥΑΛ να διακόψει την παροχή της ύδρευσης στην παραλία Καλαμάρι, επειδή οι μετανάστες έκαναν χρήση των ντουζιέρων ή άλλων βρυσών στην περιοχή για να κάνουν μπάνιο.
http://www.iefimerida.gr/