Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:10 | 29/12/2014

 

Σκόρπισε τον τρόμο σε γυναίκες και μικρά παιδιά σε ένα σούπερ μάρκετ στην Κάλυμνο πυροβολώντας στον αέρα

Μαζί με τους ηλικιωμένους γονείς του, που γνώριζαν ότι διατηρούσε οπλοστάσιο και είχε στην κατοχή του αρχαία αντικείμενα και «σκληρά» ναρκωτικά, οδηγείται αυτή την ώρα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω ο 36χρονος ληστής που σκόρπισε τον τρόμο σε γυναίκες και μικρά παιδιά σε ένα σούπερ μάρκετ στην Κάλυμνο πυροβολώντας στον αέρα!

Η ένοπλη ληστεία είχε γίνει λίγο πριν κλείσει το κατάστημα, όταν ο δράστης που φορούσε κουκούλα και είχε κρυμμένη στο μπουφάν του μια κοντόκανη καραμπίνα εισέβαλε στο σούπερ μάρκετ και άρπαξε 2.500 ευρώ από την ταμειακή μηχανή απειλώντας την υπάλληλο. Μετά βγήκε τρέχοντας από το κατάστημα, αλλά ένας υπάλληλος επιχείρησε να τον καταδιώξει. Ο κακοποιός τον τραυμάτισε στο πρόσωπο με το κοντάκι του όπλου και άρχισε να πυροβολεί στον αέρα, βρίσκοντας έτσι ευκαιρία να ανεβεί σε ένα μοτοποδήλατο που είχε σταθμεύσει λίγα μέτρα πιο μακριά και να εξαφανιστεί.



Το βίντεο που κατέγραψε το κλειστό κύκλωμα του σούπερ μάρκετ οδήγησε τους αστυνομικούς του τμήματος Καλυμνίων στην εξιχνίαση της υπόθεσης. Ο 36χρονος εντοπίστηκε στο σπίτι των γονιών του ηλικίας 73 και 68 χρόνων όπου κατοικεί, ομολόγησε και συνελήφθη, όπως και οι γονείς του καθώς στα δωμάτια βρέθηκαν 23 γραμμάρια ηρωίνης, 30 ναρκωτικά χάπια χωρίς ιατρική συνταγή, μια ηλεκτρονική ζυγαριά, δυο κυνηγετικά όπλα χωρίς άδειες κατοχής με 13 φυσίγγια, εννέα στρατιωτικές ξιφολόγχες με τις θήκες τους, τέσσερα μαχαίρια και ξιφίδια, κυνηγετικού όπλου, 83 μέτρα βραδύκαυστο φυτίλι και τρεις αρχαίοι πήλινοι αμφορείς.

Σε άλλο σπίτι της οικογένειας, όπου κατέφυγε ο 36χρονος μετά τη ληστεία, βρέθηκαν τα ρούχα που φορούσε κατά την εισβολή στο σούπερ μάρκετ, Το κοντόκαννο δίκαννο αποσυναρμολογημένο και κρυμμένο σε νάιλον σακούλες, άλλα δυο μαχαίρια, 13 κυνηγετικά φυσίγγια και το μοτοποδήλατο της διαφυγής του. Σε βάρος του ληστή και των γονιών του σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία, οπλοχρησία, πρόκληση σωματικών βλαβών, παράβαση του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων, κατοχή εκρηκτικών υλών, όπλων και ναρκωτικών. 

 

http://www.protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis