Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:19 | 04/02/2016

Η Ρωσία εχει αυξήσει σημαντικά την υποβρύχια παρουσία της σε όλο τον Βόρειο Ατλαντικό κατι που οδηγεί σε επίπεδα έντασης που είδαμε μόνο την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου.

Ο Αντιναύαρχος του ΝΑΤΟ Clive Johnstone (Κλάιβ Τζονστοουν), μιλώντας στο IHS Jane 's 360, δήλωσε ότι αυτη η ρωσική αύξηση έχει για άλλη μια φορά κάνει την περιοχή στο Βόρειο Ατλαντικό πρωταρχική περιοχή «ανησυχίας» για τη στρατιωτική συμμαχία.

Επιπλέον, ο ναύαρχος προειδοποίησε ότι τέτοια υψηλα επίπεδα στην ρωσική δραστηριότητα είναι σχεδόν άνευ προηγουμένου.

Υπάρχει περισσότερη "δραστηριότητα από ρωσικά υποβρύχια στην περιοχή από ό, τι έχουμε δει από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου," δήλωσε ο Τζόνστον. 

Και δεν είναι μόνο ο αριθμός των Ρώσικων υποβρύχιων σε μια προηγουμένως μη αμφισβητούμενη περιοχή που ανησυχεί το ΝΑΤΟ. Παρά το γεγονός ότι το ναυτικό της Ρωσίας υπέφερε μετά την πτώση της ΕΣΣΔ, οι υποβρύχιες δυνάμεις της Μόσχας συνέχισαν να παραμένουν αποτελεσματικές

Το Κρεμλίνο συνεχίζει με επιτυχία να επικεντρώνεται στις υποβρύχιες δυνάμεις του τόσο μέσω μιας προσπάθειας για τον εκσυγχρονισμό και επαγγελματισμό αυτου του τμήματος του Ρωσικου Πολεμικού Ναυτικού.

Η Ρωσία, κατά την άποψή του Τζόνστοουν, έχει κάνει "τεχνολογικά άλματα που [είναι] αξιοσημείωτα.”

Αυτή η ξαφνική ρωσική επέκταση είναι επιπλέον βαθύτατα ανησυχητική για το ΝΑΤΟ λόγω της έλλειψης γνώσεων σχετικά με το ποια μπορεί να είναι τα πιθανά σχέδια της Μόσχας. Αυτό, σε συνδυασμό με την προθυμία της Ρωσίας να παρεμβει στην Ουκρανία και σε άλλες γειτονικές χώρες, έχει ανησυχήσει μέλη του ΝΑΤΟ.


 

 

Πηγή - Business Insider
Επιμέλεια - OnAlert

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis