Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:55 | 20/12/2014

 

Δύο λόγια για το κυρίαρχο πάλι, στα ΜΜΕ και στο διαδίκτυο, θέμα
 
Την παροιμία  - Φοβήθηκε  ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη … θυμίζει η υπόθεση αυτή .. είναι όμως έτσι ;;
 
Υπάρχει τουλάχιστον μια χρονική περίοδο όπου, η παράσταση των γεγονότων στον νου του Α και του Β ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα,  στα μάτια ενός αμέτοχου παρατηρητή, τουλάχιστον, όπως προκύπτει από το οπτικοακουστικό υλικό.
 
Υπάρχει δηλαδή,  τουλάχιστον μια χρονική περίοδο όπου στα μάτια  κάποιου παρατηρητή,  φαίνεται μια διαδικασία δωροδοκίας και δωροληψίας , σε εξέλιξη .
 
Με βάσει την οπτική αυτή, οι ενδείξεις είναι αρκετές αφού, αντικειμενικά μπορούσε, αφηρημένα και γενικά, να οδηγήσουν στην πραγμάτωση της αντικειμενικής υπόστασης των εγκλημάτων, δωροληψία και  δωροδοκία ταυτόχρονα.
 
Αυτό που στο τέλος διαφοροποιεί τον δράστη από το θύμα, είναι όλα όσα προηγήθηκαν και όλα όσα ακολούθησαν του 1ου ραντεβού τους κυρίως .
 
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός  ότι, έχει γίνει αντιληπτή  η προβολή από  ΜΜΕ και διαδίκτυο η εκτίμηση – πληροφορία ότι ο Βουλευτής θα ψηφίσει ‘ΝΑΙ ’ για ΠτΔ στην 1η ψηφοφορία, όπως παράλληλα έχει γίνει γνωστό το ότι τελικά ψήφισε ‘ ΟΧΙ ’
 
Αξιοσημείωτο είναι επίσης  το ότι δεν το διέψευσε – ξεκαθάρισε (τότε).
 
Αυτό αποτελεί ΙΣΧΥΡΟΤΑΤΗ ένδειξη ή προς την μια ή προς την άλλη κατεύθυνση  που πρέπει να διευκρινιστεί ΟΠΟΣΔΗΠΟΤΕ.
 
Δεδομένου του θέματος που ανέκυψε υπάρχουν τρία ενδεχόμενα συνεπώς.
 
Να είναι και οι δύο δράστες, να είναι και οι δυο θύματα, να είναι ο ένας δράστης και ο άλλος θύμα.
 
Ακόμα και η περίπτωση να έχει στηθεί «φάρσα» για οπουδήποτε λόγο, από τον έναν ή από τον άλλο ή και από τους δύο, υπάγεται στις παρακάτω διατάξεις μέσω του άρθρου 43 παρ 2 του Π.Κ. περί απρόσφορης απόπειρας.
 
Επομένως σε οποιαδήποτε περίπτωση μπορεί να ασκηθεί ποινική δίωξη.
 
Στην Νομική σκέψη προηγείται η υπαγωγή των πραγματικών περιστατικών στα άρθρα 43 Π.Κ. απρόσφορη απόπειρα και υπαναχώρησης 44 Π.Κ. σε συνδ με τα αδικήματα της δωροδοκίας και δωροληψίας 237Β Π.Κ. (Δωροληψία και Δωροδοκία) και Νόμου 4254/2014, αντίστοιχα, της υπαγωγής στα  άρθρα 230 Π.Κ (άσκοπη κινητοποίηση της αρχής με ψευδή
καταγγελία, 231 Π.Κ., υπόθαλψη εγκληματία και 232 Π.Κ. παρασιώπηση εγκλημάτων.
 
Σε καμία περίπτωση δεν υποδεικνύουμε στην δικαιοσύνη τι να πράξει. Απλά παραθέτουμε την (κατά την άποψή μας) «λύση» με βάση την οπτική που έχει σχηματίσει η κοινή γνώμη …. για τον παρακάτω λόγο.
 
Πρέπει  ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ να προστατευτεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στην καλή λειτουργία των υπηρεσιών, αλλά και στο πολιτικό  μας σύστημα ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ έχουμε το «ύψος » που χρειάζεται ώστε να τρέξουμε την ποιο σημαντική ίσως Συνταγματική διαδικασία με ψυχραιμία και σοβαρότητα, ο καθένας, από την σκοπιά του.
 
20.12.2014   07:00
ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis