Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:14 | 23/12/2021

 

Εικοσιεξάχρονος Παλαιστίνιος, που κατηγορήθηκε από τον ισραηλινό στρατό ότι άνοιξε πυρ εναντίον μιας από τις περιπόλους του στη Δυτική Όχθη, έπεσε νεκρός χθες Τετάρτη από τις σφαίρες των μελών αυτής της τελευταίας, ενημέρωσε πηγή προσκείμενη στις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ και επιβεβαίωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

 

Ο Μοχάμεντ Ίσα Αμπάς πέθανε αφού χτυπήθηκε στην πλάτη από τους ισραηλινούς στρατιώτες στον καταυλισμό προσφύγων αλ Αμάρι, στη Ραμάλα, διευκρίνισε το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής Οι ισραηλινοί στρατιώτες «ανταπέδωσαν τα πυρά» με στόχο ένα από τα οχήματά τους και πέτυχαν τον επιτιθέμενο, ανέφερε από τη δική του πλευρά αξιωματικός του ισραηλινού στρατού.

Το θύμα διακομίστηκε σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της Ραμάλας όπου υπέκυψε στα τραύματά του, σύμφωνα με το υπουργείο.

Ο θάνατος του νεαρού καταγράφηκε μία ημέρα αφού Παλαιστίνιος που φέρεται να αποπειράθηκε να ρίξει το αυτοκίνητό του πάνω σε ισραηλινούς στρατιώτες σε σημείο ελέγχου σκοτώθηκε κοντά στην πόλη Τζενίν της βόρειας Δυτικής Όχθης.

Χθες Δευτέρα, το παλαιστινιακό υπουργείο Εξωτερικών κατήγγειλε την απόφαση του ισραηλινού επιτελείου να δώσει πράσινο φως στους στρατιώτες του να ανοίγουν πυρ απευθείας πάνω σε Παλαιστίνιους που πετάνε πέτρες ή κοκτέιλ μολότοφ ακόμη και την ώρα που προσπαθούν να διαφύγουν.

Η απόφαση θα επιτρέψει «ακόμη περισσότερες εκτελέσεις» Παλαιστίνιων «ανάλογα με τις ορέξεις, τις διαθέσεις και τις κρίσεις των ισραηλινών στρατιωτών», τόνισε το παλαιστινιακό ΥΠΕΞ σε ανακοίνωσή του.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis