Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:33 | 23/08/2021

Ζωτικής σημασίας είναι για την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας η διαχείριση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας και προς αυτή την κατεύθυνση λαμβάνονται ήδη σημαντικές πρωτοβουλίες, ώστε οι Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. να αποκτήσουν κατάλληλους μηχανισμούς, προκειμένου να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στην εν λόγω αποστολή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Policenet.gr, το προσεχές διάστημα θα συσταθούν σε κεντρικά Αστυνομικά Τμήματα, Γραφεία για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Άγρια συμπλοκή μεταξύ οπαδών, με μαχαίρωμα, ξύλο και τραυματίες


Πιο συγκεκριμένα τέτοια γραφεία αναμένεται να λειτουργήσουν στα Αστυνομικά Τμήματα Αλίμου, Αγίας Παρασκευής, Δημοτικού Θεάτρου, Ομόνοιας και στο Β΄Αστυνομικό Τμήμα Περιστερίου.

Επίσης, στη Θεσσαλονική δρομολογείται η σύσταση ανάλογου γραφείου στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου.

Προκειμένου να προχωρήσει ταχύτατα η δημιουργία των συγκεκριμένων γραφείων, σύμφωνα με πληροφορίες του Policenet.gr, εστάλη σχετική διαταγή προς τις Υπηρεσίες της Αθήνα και της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να ερωτηθούν οι Αστυνομικοί αν επιθυμούν να στελεχώσουν τα νέα Γραφεία για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας.

Οι Αστυνομικοί που θα επιλεχθούν θα πρέπει να έχουν βαθμό από Αστυφύλακα μέχρι Υπαστυνόμο.

Θα υπάρξει αξιολόγηση των υποψήφιων από επιτροπή Αξιωματικών, ενώ σύμφωνα με τη διαταγή οι δηλώσεις επιθυμίας θα αφορούν Γραφεία της ίδιας περιοχής μετάθεσης.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Με κάμερες σώματος εξοπλίζονται χιλιάδες συνοριοφύλακες των Η.Π.Α.


Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis