Νεα κίνηση πρόκληση των Τούρκων: Στέλνουν πολεμικά πλοία στην περιοχή των Ιμίων

Νεα κίνηση πρόκληση των Τούρκων: Στέλνουν πολεμικά πλοία στην περιοχή των Ιμίων

Μετά το περιστατικό με τη σύγκρουση του τουρκικού σκάφους της ακτοφυλακής πάνω στο ελληνικό την Τετάρτη στα Ίμια, η Τουρκία, σύμφωνα με το πρακτορείο ΙΗΑ, έστειλε στην περιοχή ένα τουρκικό πολεμικό πλοίο και ένα καταδρομικό προκειμένου να ελέγχουν την κατάσταση γύρω από τις βραχονησίδες και να αποτρέψουν με την παρουσία τους εκεί Έλληνες ψαράδες και ελληνικό λιμενικό να πλησιάσουν. Αντίστοιχα σε επιφυλακή βρίσκονται 3 σκάφη της ελληνικής ακτοφυλακής.

«Τριβή» αποκαλεί το τουρκικό λιμενικό το περιστατικό στα Ίμια

Σε ανακοίνωση Τύπου του τουρκικού Λιμενικού Σώματος αναφορικά με το χθεσινό περιστατικό με σκάφος του Τουρκικού Λιμενικού Σώματος πλησίον των Ιμίων, επιβεβαιώνει το περιστατικό της σύγκρουσης ελληνικών και τουρκικών σκαφών και κάνει λόγο για «τριβή», ως αποτέλεσμα ελιγμών των πλοίων της τουρκικής ακτοφυλακής. Συγκεκριμένα, το τουρκικό λιμενικό αναφέρει τα εξής:

Στις 6 Ιανουαρίου 2021, στις 10.03 π.μ., πραγματοποιήθηκε παραβίαση των χωρικών υδάτων από 2 σκάφη του ελληνικού Λιμενικού Σώματος στην περιοχή των Ιμίων. Με τους προληπτικούς ελιγμούς, που πραγματοποιήθηκαν από 4 σκάφη του τουρκικού Λιμενικού Σώματος, τα 2 ελληνικά σκάφη, που παραβίασαν τα χωρικά ύδατα, εκδιώχθηκαν από τα χωρικά μας ύδατα. 

Κατά τη διάρκεια των προληπτικών ελιγμών των σκαφών του τουρκικού Λιμενικού Σώματος, υπήρξε ‘τριβή’ μεταξύ σκάφους του τουρκικού Λιμενικού Σώματος και σκάφους του ελληνικού Λιμενικού Σώματος.

Η διοίκηση του Λιμενικού Σώματος είναι σε επιφυλακή 24/7, για να διασφαλίσει την ασφάλεια των θαλασσών μας».

ethnos.gr