Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:59 | 03/03/2017

Ο φόβος και ο τρόμος ηλικιωμένων σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας είχε γίνει 32χρονος Νιγηριανός, ο οποίος είχε βάλει στο στόχαστρο ηλικιωμένους, τους οποίους λήστευε. Μόνο τους τελευταίους δύο μήνες, σύμφωνα με την αστυνομία είχε ληστέψει 14 ηλικιωμένους, κυρίως γιάγιαδες. Ο 32χρονος ληστής κατά τη σύλληψή του στην Κυψέλη, αντιστάθηκε σθεναρά, απώθησε βίαια τους αστυνομικούς και επιχείρησε να διαφύγει.

Δρούσε με πολύ συγκεκριμένο τρόπο: Αναζητούσε τα υποψήφια θύματά του σε διάφορα υποκαταστήματα τραπεζών, κυρίως στην Κυψέλη και τον Άγιο Παντελεήμονα, όπου ανυποψίαστα έκαναν συναλλαγές. 

Ο 32χρονος δρούσε κυρίως στην περιοχή της Κυψέλης και του Αγίου Παντελεήμονα, και αναζητούσε τα υποψήφια θύματά του (κυρίως γυναίκες), σε διάφορα υποκαταστήματα τραπεζών, όπου τα ανυποψίστα θύματα πραγματοποιούσαν  συναλλαγές. 

Στη συνέχεια τα ακολουθούσε  και όταν έμπαιναν στις πολυκατοικίες που διέμεναν, τα αιφνιδίαζε και ασκώντας υπέρμετρη σωματική βία, μη διστάζοντας μερικές φορές να τα τραυματίσει, τους αφαιρούσε χρήματα, κοσμήματα που φορούσαν, κινητά τηλέφωνα και άλλα προσωπικά αντικείμενα.

Από την έως τώρα έρευνα προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος έχει διαπράξει με την μέθοδο αυτή δεκατέσσερις 14 ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων, εκ των οποίων :

 

  • εννέα στην περιοχή της Κυψέλης
  • δύο στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα
  • μία στην περιοχή των Αμπελοκήπων
  • μία στην περιοχή της Ομόνοιας
  • μία στην περιοχή του Κολωνακίου



Ο Νιγηριανός, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζεται.

 

protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis