Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:59 | 28/03/2022

Ταραχές ξέσπασαν χθες στις βόρειες συνοικίες του Παρισιού, στην δεύτερη νύκτα έντασης μετά τον θάνατο, το Σάββατο, άνδρα στο τιμόνι ημιφορτηγού που πυροβολήθηκε από αστυνομικό.

Στο Σεβράν, οκτώ οχήματα, ανάμεσά τους και ένα φορτηγό, πυρπολήθηκαν και η φωτιά επεκτάθηκε σε άλλα τέσσερα οχήματα , ανακοίνωσε αστυνομική πηγή που διευκρίνισε ότι έγιναν πέντε προσαγωγές.

Πύρινα οδοφράγματα υψώθηκαν σε παρακείμενη περιοχή, σύμφωνα με την αστυνομική πηγή.

 

 

Στο γειτονικό Ολνέ-σου-Μπουά, λεωφορείο πυρπολήθηκε επίσης την χθεσινή νύκτα.

Ο οδηγός του λεωφορείου αναγκάσθηκε να ακινητοποιήσει το λεωφορείο μπροστά από οδόφραγμα που έκλεινε τον δρόμο και ζήτησε από τους επιβάτες να κατεβούν. Στην συνέχεια, περί τα τριάντα άτομα με κουκούλες και οπλισμένα με σιδηρολοστούς διέταξαν τον οδηγό να κατεβεί από το όχημα, το οποίο έκλεψαν και πυρπόλησαν.

Την προηγούμενη νύκτα, η αστυνομία είχε προχωρήσει σε προσαγωγές για εμπρησμούς και ρίψη αντικειμένων κατά των αστυνομικών δυνάμεων.

Η ένταση προκλήθηκε από τον θάνατο ενός 33χρονου που σκοτώθηκε από σφαίρα αστυνομικού ανάμεσα στο Σεβράν και το Ολνέ-σου-Μπουά.

Οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει το κλεμμένο ημιφορτηγό και προσπάθησαν να ελέγξουν τα στοιχεία του οδηγού, όταν αυτός ήταν σταματημένος σε κόκκινο φανάρι.

Ενας από τους αστυνομικούς της ομάδας βρέθηκε στο ύψος του παραθύρου και σε συνθήκες που ερευνώνται πυροβόλησε την ώρα που ο οδηγός ξεκίνησε απότομα το κλεμμένο όχημα, αναφέρεται σε χθεσινή ανακοίνωση του εισαγγελέα του Μπομπινί.

Η διαδρομή του ημιφορτηγού τελείωσε πολλές εκατοντάδες μέτρα μακρύτερα αφού συγκρούσθηκε με πολλά σταθμευμένα οχήματα.

Η Γενική Επιθεώρηση της Γαλλικής Αστυνομίας διεξάγει έρευνα.

Ο αστυνομικός βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, νοσηλεύεται και οι γιατροί δεν έχουν δώσει άδεια για να καταθέσει για το περιστατικό.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis