Το κείμενο που ακολουθεί αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα www.eksegersi.gr
Σήμερα (Τρίτη, 25 Οκτώβρη), συνεχίζεται στον Κορυδαλλό η τρομοδίκη για τον Επαναστατικό Αγώνα (δεύτερος βαθμός). Στη συνεδρίαση της Τρίτης 18 Οκτώβρη εξετάστηκαν τρεις μάρτυρες: ένας παρκαδόρος, ένας εργαζόμενος στην Ελευθεροτυπία και ο γενικός διευθυντής της SHELL.
Ο παρκαδόρος κατέθεσε για την υπόθεση του εκρηκτικού μηχανισμού στο υπουργείο Οικονομικών (12 Δεκέμβρη του 2005), που η αστυνομία, παρά τα δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα της οργάνωσης, δεν έλαβε κανένα μέτρο για να αποκλείσει την περιοχή. Γι’ αυτή την ενέργεια της αστυνομίας το ελληνικό δημόσιο, που εκπροσωπήθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, καταδικάστηκε στις 16 Φλεβάρη του 2012, στο 18ο Τμήμα του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθήνας, σε αποζημίωση ύψους 25.000 ευρώ σε εργαζόμενη που λόγω του μη αποκλεισμού της περιοχής στην πλατεία Συντάγματος.
Ο εργαζόμενος στην Ελευθεροτυπία, που δούλεψε από το 2002 μέχρι το 2009, βραδινές ώρες, κατέθεσε ότι σε δύο περιπτώσεις, που θυμήθηκε μετά από ερωτήσεις του προέδρου και του Ν. Μαζιώτη, είχαν γίνει προειδοποιητικά τηλεφωνήματα και όχι τηλεφωνήματα ανάληψης ευθύνης. Το τονίζουμε αυτό, γιατί τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα γίνονταν πριν από την ενεργοποίηση των εκρηκτικών μηχανισμών και σε χρόνο αρκετό για να αποκλείσει την περιοχή η αστυνομία. Ο μάρτυρας τόνισε πως όταν δεχόταν ένα τηλεφώνημα ειδοποιούσε την αστυνομία. Δεν εξέταζε, δηλαδή, αν το τηλεφώνημα ήταν φάρσα.
Ο γενικός διευθυντής της SHELL κατέθεσε, ότι έγινε τηλεφώνημα στην αστυνομία, όχι από την ασφάλεια του κτιρίου. Το κτίριο ήταν κλειστό, δεν υπήρχαν υπάλληλοι μέσα, ενώ υπήρχε περιμετρική ασφάλεια με αυτοκίνητο και είχε αποκλειστεί η περιοχή. Ο Ν. Μαζιώτης υπέβαλε ερωτήσεις στον μάρτυρα για το προειδοποιητικό τηλεφώνημα που έκανε μέλος του ΕΑ.
Μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης του γενικού διευθυντή της SHELL, ο Ν. Μαζιώτης ξαναπήρε το λόγο για να πει ότι ο μάρτυρας επιβεβαίωσε πως έγινε προειδοποιητικό τηλεφώνημα και στην περίπτωση της SHELL. Και στην περίπτωση της CΙΤΙΒΑΝΚ έγινε προειδοποιητικό τηλεφώνημα, αλλά ο σεκιούριτι των «Νέων» δεν ενημέρωσε την Αστυνομία.
Ολοκληρώνοντας τη δήλωσή του, ο Ν. Μαζιώτης επανέλαβε για μια ακόμη φορά ότι -εκτός από τις περιπτώσεις των ΜΑΤ, του Βουλγαράκη και των Δικαστηρίων- ο Επαναστατικός Αγώνας έκανε προειδοποιητικά τηλεφωνήματα για να αποκλείσει η αστυνομία τις περιοχές που έμπαιναν εκρηκτικοί μηχανισμοί. Εκανε αυτή την δήλωση, γιατί ο εισαγγελέας προσπαθεί να εκμαιεύσει από τους μάρτυρες απαντήσεις ότι υπήρξε κίνδυνος και σε ανθρώπους. Κι αυτό, όχι μόνο για να επιβληθούν μεγαλύτερες ποινές, αλλά και για να εκθέσει τον Επαναστατικό Αγώνα ως μια οργάνωση τυφλής βίας, ως μια οργάνωση αδίστακτων δολοφόνων απλών ανθρώπων. Σε διάλογο που είχε με τον εισαγγελέα Π. Πούλιο για το θέμα αυτό, ο Ν. Μαζιώτης τον έβαλε στη θέση του.