Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:43 | 07/01/2015

 

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI) των ΗΠΑ έθεσε υπό κράτηση έναν άνδρα ο οποίος κατηγορείται ότι απείλησε, μέσω κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, να σκοτώσει αστυνομικούς σε προάστιο της Νέας Υόρκης.

Ο άνδρας, ο 24χρονος Τζέρεμι Μοτ, είχε αναρτήσει τον Δεκέμβριο μηνύματα στο Facebook και το Instagram απειλώντας ότι σκοπεύει να τραυματίσει και να σκοτώσει αστυνομικούς στην πόλη, σύμφωνα με μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε στο περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ. Όπως αναφέρεται, σε ένα από τα μηνύματα που ανάρτησε ο Μοτ στις 24 Δεκεμβρίου στο Facebook περιλαμβανόταν μία εικόνα στην οποία κάποιος άγνωστος πυροβολούσε ένα περιπολικό της αστυνομίας. Κάτω από την εικόνα υπήρχε το μήνυμα «οι μπάτσοι του Μάουντ Βερμόντ… Έτσι θα καταλήξουν».

Την απειλή αυτή ανάρτησε ο Μοτ στο Facebook μόλις 4 ημέρες αφότου ένας ένοπλος άνδρας πυροβόλησε και σκότωσε 2 αστυνομικούς στο Μπρούκλιν στις 20 Δεκεμβρίου. Νωρίτερα ο δράστης είχε γράψει σε ανάρτησή του σε κοινωνικά μέσα ενημέρωσης ότι σκόπευε να φέρει εις πέρας το σχέδιό του με σκοπό να εκδικηθεί το θάνατο δύο αόπλων Αφροαμερικανών το περασμένο καλοκαίρι από τα πυρά λευκών αστυνομικών.

Ο δράστης αυτοκτόνησε λίγα λεπτά αφότου σκότωσε τους δύο αστυνομικούς, οι οποίοι ανυποψίαστοι βρίσκονταν στο περιπολικό τους όταν δέχτηκαν την αιφνίδια επίθεση.

«Δεν θα ανεχτούμε απειλές βίας κατά αστυνομικών. Τελεία και παύλα», δήλωσε ο Πριτ Μπαραρά, εισαγγελέας των ΗΠΑ στη νότια περιφέρεια της Νέας Υόρκης. «Οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου δεν θα πρέπει να περιμένουν να διαπιστώσουν εάν μία απειλή θα έρθει εις πέρας και για τον λόγο αυτόν ο ύποπτος θα πρέπει να λογοδοτήσει για τις απειλητικές προθέσεις του», πρόσθεσε ο ίδιος.

Εάν καταδικαστεί, ο Μοτ αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 5 ετών.

ΠΗΓΗ: news247.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis