Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:29 | 23/11/2014

Πίσω στο εδώλιο των κατηγορουμένων στέλνει ο Άρειος Πάγος τους τρεις στρατιωτικούς, που απηλλάγησαν από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια για το θάνατο φαντάρου από ηλεκτροπληξία στο Στρατόπεδο Μακεδονομάχων στην Κοζάνη.

Οι αρεοπαγίτες δικαστές με την απόφασή τους αναιρούν εκείνη του Πενταμελούς Αναθεωρητικού Δικαστηρίου με την οποία αθωώθηκαν και οι τρεις αξιωματικοί, ζητώντας την επανεξέταση της υπόθεσης.

Η υπόθεση ξεκινά στις 18 Αυγούστου 2008, όταν στο επίμαχο στρατόπεδο βρήκε τραγικό θάνατο στρατιώτης την ώρα που έκανε μπάνιο. Λόγω προβλήματος στο σύστημα κεντρικής γείωσης ηλεκτρικού ρεύματος, από άγνωστη αιτία, διέρρευσε ηλεκτρικό ρεύμα στο ηλεκτρολογικό δίκτυο του στρατοπέδου το οποίο διοχετεύτηκε προς τη γη μέσω του σώματος του άτυχου φαντάρου, την ώρα που έκανε μπάνιο, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο. Οι στρατιωτικοί ήταν υπεύθυνοι για το σύστημα υγιεινής και ασφαλείας και τους είχαν ανατεθεί καθήκοντα επιθεωρητών και με αυτή την ιδιότητα πραγματοποιούσαν ελέγχους στις κτιριακές εγκαταστάσεις του στρατοπέδου.

Στο ιστορικό της υπόθεσης αναφέρεται ότι οι εμπλεκόμενοι στρατιωτικοί δεν είχαν την κατάλληλη εκπαίδευση πάνω σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας, ενώ κρίνεται πως η αθωωτική απόφαση του Πενταμελούς Αναθεωρητικού Δικαστηρίου δεν έχει εμπεριστατωμένη αιτιολογία, αλλά αντιθέτως αντιφατική.

Πηγή:parapolitika.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis