Ξανά εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας το Oruc Reis - Δείτε πού βρίσκεται

ΕΠΙΜΕΝΕΙ Η ΑΓΚΥΡΑ
Ξανά εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας το Oruc Reis - Δείτε πού βρίσκεται

Επιμένει η Άγκυρα στα «παιχνίδια» με το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis να εξακολουθεί να κάνει «βόλτες» στην Ανατολική Μεσόγειο, παρά τις διεθνείς αντιδράσεις έναντι της τουρκικής προκλητικότητας και το «κύμα» στήριξης στην Ελλάδα. Μάλιστα, τα ξημερώματα άλλαξε πάλι πορεία και πλέει πάλι εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Πιο συγκεκριμένα, το Oruc Reis λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα πέρασε για τρίτη φορά την τελευταία εβδομάδα τα όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, κινούμενο με ταχύτητα σταθερή 4,5 κόμβων. Λίγο πριν από τις 8:00 βρισκόταν περίπου 15 ναυτικά μίλια από το ανατολικό άκρο με κατεύθυνση νοτιοδυτική.

Δείτε ΕΔΩ πού βρίσκεται τώρα το Oruc Reis

Το ερευνητικό συνεχίζει να συνοδεύεται από τουρκικά πολεμικά πλοία, με τη δύναμη ωστόσο να είναι μειωμένη κατά μία μονάδα, αφού η φρεγάτα KEMAL REIS αποχώρησε και βρίσκεται στην συνοδεία του Barbaros, το οποίο διεξάγει έρευνες ανατολικά της κατεχόμενης Αμμοχώστου.​

Σημειώνεται ότι συνεχώς κοντά στο τουρκικό ερευνητικό και την συνοδεία του, βρίσκεται μεγάλη δύναμη του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, που παρακολουθεί κάθε κίνηση των Τούρκων και το εμποδίζει να κάνει έρευνες.

newpost.gr