Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:59 | 05/08/2017

Στον εισαγγελέα Πειραιά, λόγω δικαιοδοσίας της περιοχής των Κυθήρων, οδηγήθηκαν χθες συνοδεία λιμενικών οι τρεις νεαροί Ουκρανοί που κατελήφθησαν να κυβερνούν το ιστιοφόρο με τους 53 μετανάστες, το οποίο έφτασε το απόγευμα της Πέμπτης στο λιμάνι της Καλαμάτας, με την κατηγορία της παράνομης μεταφοράς μεταναστών.


Από το ίδιο απόγευμα οι 53 μετανάστες οδηγήθηκαν για φιλοξενία στο Δημαρχείο, στο χώρο της παλιάς Νοσηλευτικής, ενώ από χθες πέρασαν πλέον στη δικαιοδοσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, προκειμένου να γίνει η καταγραφή τους.


Το μικρό ιστιοπλοϊκό με σημαία ΗΠΑ και όνομα «Gertie» εντοπίσθηκε από το φινλανδικό πλοίο της Frontex, σε τακτική περιπολία το πρωί της Πέμπτης, νοτιοδυτικά των Κυθήρων. Οι Έλληνες λιμενικοί που επέβαιναν στο πλοίο της Frontex, όταν το έλεγξαν, διαπίστωσαν ότι μετέφερε μετανάστες. Καθώς το πλοίο ήταν αξιόπλοο, το οδήγησαν στο λιμάνι της Καλαμάτας, όπου διαπιστώθηκε ότι, εκτός από τους 3 Ουκρανούς, επέβαιναν 53 άτομα και αναλυτικά: 38 Ιρακινοί, έξι Σομαλοί, οκτώ Αφγανοί και ένας Πακιστανός. Οι 14 ήταν γυναίκες και 23 άντρες, οκτώ ανήλικα κορίτσια και οκτώ ανήλικα αγόρια.


Κατά τον έλεγχο οι λιμενικοί διαπίστωσαν ότι το πλοιάριο στερούνταν παντελώς ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ είναι σε εξέλιξη οι έρευνες για να διαπιστωθεί αν αυτά είναι τα πραγματικά του στοιχεία και από πού προέρχεται.


Οι πρώτες ενδείξεις λένε ότι το πλοίο είχε ξεκινήσει από τη Σμύρνη και είχε προορισμό την Ιταλία.
Β.Β.

 

www.tharrosnews.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis