Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:40 | 01/12/2014

Πρόκειται για αγόρια και κορίτσια ηλικίας κυρίως 16-17 χρόνων, αλλά και λίγο μικρότερα. Ορισμένα από αυτά είπαν ότι συνοδεύονται από συγγενείς τους, ενώ άλλα είπαν ότι θα συναντούσαν στις χώρες που θα πήγαιναν δικούς τους που θα τους βοηθούσαν να βρουν δουλειά. «Η μεγάλη πλειονότητα των ανηλίκων είναι 16-17 χρόνων και ορισμένοι 14-15 χρόνων, είπε στο «Εθνος» ο διοικητής του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, Γιώργος Ματαλιωτάκης.

Ολοι οι ανήλικοι που είναι ασυνόδευτοι βρίσκονται υπό την επιμέλεια της Εισαγγελίας, η οποία και θα διατάξει την προσωρινή κράτησή τους σε προνοιακό ίδρυμα.

Παράλληλα, σε συνεργασία με την Υπατη Αρμοστεία θα δρομολογηθεί η επαναπροώθησή τους στις χώρες καταγωγής τους.

Πάντως, σημαντικός αριθμός Σύρων σκέπτονται αν μπορούν να μείνουν στην Ιεράπετρα και να δουλέψουν σε θερμοκήπια και άλλες αγροτικές εργασίες. «Εάν κάποιοι από τους Σύρους θέλουν να μείνουν νομίμως στην περιοχή, η τοπική κοινωνία μπορεί να τους απορροφήσει σε δουλειές», δήλωσε ο δήμαρχος Ιεράπετρας, Θεοδόσης Καλατζάκης.

Ο ίδιος προσέθεσε ότι οι εγκαταστάσεις του δήμου αλλά και οι τοπικές υποδομές δεν αντέχουν να φιλοξενήσουν μεγάλο αριθμό μεταναστών και ζήτησε την παρέμβαση των αρμοδίων Αρχών και υπηρεσιών.Μανόλης Κοκολάκης

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis