Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:59 | 25/11/2014

Τη σημαντικότερη πηγή εσόδων αποτελούν για το Ισλαμικό Κράτος οι απαγωγές, από τις οποίες μόνο σε έναν χρόνο εικάζεται ότι οι τζιχαντιστές εισέπραξαν συνολικά πόσον που κυμαίνεται μεταξύ των 35 και 45 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι απαγωγές με σκοπό τα λύτρα «συνεχίζουν να αυξάνονται», τόνισε τη Δευτέρα η Γιότσνα Λάλτζι, από την επιτροπή του ΟΗΕ για την επιβολή κυρώσεων εις βάρος της Αλ Κάιντα. Από το 2004 έως το 2012, πρόσθεσε η Λάλτζι, έχουν δοθεί σε τρομοκρατικές οργανώσεις περίπου 120 εκατομμύρια δολάρια για την απελευθέρωση αιχμαλώτων.

Ακολουθώντας την ίδια τακτική έχουν γεμίσει τα ταμεία τους με εκατομμύρια δολάρια και άλλες εξτρεμιστικές οργανώσεις οι οποίες συνδέονται με την Αλ Κάιντα, όπως η Μπόκο Χαράμ στη Νιγηρία, η Αλ Σαμπάμπ στη Σομαλία, καθώς και η οργάνωση Αμπού Σαγιάφ στις Φιλιππίνες.

Αν και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης εστιάζουν την προσοχή τους στους ξένους ομήρους από τη Δύση, για την απελευθέρωση των οποίων οι τρομοκρατικές οργανώσεις ζητούν και τα μεγαλύτερα ποσά, η μεγάλη πλειονότητα των θυμάτων είναι πολίτες οι οποίοι απήχθησαν μέσα στην ίδια τους τη χώρα.

Πηγή:tanea.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis