Οι «μάχες» που έδωσε η Πάτι Τζένκινς για να γυρίσει την «Wonder Woman»

Οι «μάχες» που έδωσε η Πάτι Τζένκινς για να γυρίσει την «Wonder Woman»

Από σαράντα κύματα πέρασε η σκηνοθέτιδα του «Wonder Woman» Πάτι Τζένκινς για να πείσει τα στελέχη της Warner Bros. και να της επιτρέψουν να κάνει το όραμά της πραγματικότητα. 
 
Σε μια πρόσφατη εμφάνισή της στο podcast του Μαρκ Μάρον για την προώθηση της νέας της ταινίας «Wonder Woman 1984» η Τζένκινς είπε ότι τα στελέχη του στούντιο ήθελαν πολύ να την προσλάβουν, αλλά περισσότερο τους ενδιέφερε η προοπτική ότι θα είχαν στην εταιρεία μία γυναίκα σκηνοθέτη και λιγότερο οι ιδέες της. 

«Όλοι στη βιομηχανία ήθελαν να με προσλάβουν, αλλά ένιωθα ότι ήθελαν να με έχουν σαν τρόπαιο. Τους ενδιέφερε να περπατάει μία σκηνοθέτιδα στο πλατό, και όχι τόσο η ιστορία και το όραμά της» είπε. 
 
Δεν ήθελαν καν να διαβάσουν το σενάριό της, σύμφωνα με την Τζένκινς. «Υπήρχε τέτοια δυσπιστία στο να κάνουμε πράγματα με έναν διαφορετικό τρόπο και με μία διαφορετική άποψη», είπε.

«Ακόμα και όταν μπήκα για πρώτη φορά για τα γυρίσματα του "Wonder Woman", ήταν σαν: "Ω, ναι, εντάξει, αλλά ας το κάνουμε με τον άλλο τρόπο"» είπε η Τζένκινς και συμπλήρωσε ότι εκείνη την εποχή όλες οι ταινίες με γυναίκες υπερήρωες δεν τα είχαν πάει καλά και «όλοι ήταν φρικαρισμένοι», με αποτέλεσμα το εγχείρημα να μην συνεχιστεί.
 
Όπως είπε στη συνέχεια η σκηνοθέτιδα, έναν χρόνο αργότερα τα στελέχη της εταιρείας την ξανακάλεσαν για να κάνει την ταινία με τον «δικό της τρόπο». 

Η Warner Bros. πλησίασε για πρώτη φορά την σκηνοθέτιδα για το γράψιμο και τη σκηνοθεσία του «Wonder Woman» το 2007, τότε όμως αρνήθηκε καθώς ήταν έγκυος.