Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:14 | 29/10/2020

Του Κώστα Αλατζά

ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ δηλώνουν έτοιμα για τη διαχείριση της πιο πολυάριθμης σειράς κατάταξης στο Στράτευμα τον ερχόμενο Νοέμβριο. Oπως πληροφορείται το OnAlert, οι 10.000 νεοσύλεκτοι με την ΕΣΣΟ Νοεμβρίου θα υποβληθούν όλοι σε rapid test και θα προμηθευτούν μάσκες και αντισυπτικά, όπως άλλωστε γίνονται από την αρχή της υγειονομικής κρίσης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στα μέτρα που λαμβάνει η στρατιωτική ηγεσία για την αποσυμφώρηση είναι η σίτιση των στρατευσίμων ανά βαρδιες και η χρησιμοποίηση χώρων, όπου αυτό είναι εφικτό, για την αποφυγή συνωστισμού στους θαλάμους.

Την ίδια ώρα, το ΓΕΣ την επόμενη εβδομάδα θέτει σε λειτουργία στο 700 Στρατιωτικό Εργοστάσιο (ΣΕ) μηχανή παρασκευής υφασμάτινων μασκών. Το 700 ΣΕ θα έχει τη δυνατότητα πααραγωγής 200.000 μασκών την εβδομάδα.

Οι μάσκες θα καλύπτουν όχι μόνο τις ανάγκες της στρατιωτικής κοινότητας αλλά και τις ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Όπως επισημαίνουν επιτελείς του Στρατού «το εργοστάσιο είναι σε θέσει να ράψει όσες μάσκες χρειάζονται για να καλυφθούν οι ανάγκες του πληθυσμού, αρκεί να έχουν εξασφαλιστεί οι πρώτες ύλες».

Υπενθυμίζεται ότι οι ένοπλες δυνάμεις συνδράμουν στη μάχη κατά του covid 19 με την παραγωγή αντισηπτικού διαλύματος από κατασχεμένες ποσότητες αιθυλικής αλκοόλης. Από την άρχη της πανδημίας έχουν διατεθεί 15.000 λίτρα αντισηπτικού διαλύματος το οποίο παρασκευάστηκε στην 441 Αποθήκη Βάσεως Υγειονομικού Υλικού.

onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis