Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:45 | 24/07/2015

Συνέχισαν τις ακτιβιστικές ενέργειές τους σε στόχους με ισχυρό συμβολισμό χθες τα μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας».

Οι αναρχικοί του «Ρουβίκωνα» στο Μαξίμου

Λίγο μετά τις 4 μ.μ. άτομα της ομάδας πραγματοποίησαν παρέμβαση - διαμαρτυρία έξω από το Μέγαρο Μαξίμου πετώντας φέιγ βολάν και αναρτώντας -στιγμιαία- πανό με συνθήματα κατά της ΕΕ.

Αρχικά παρεμποδίστηκαν από αστυνομικούς που εκτελούσαν υπηρεσία στο Μέγαρο Μαξίμου και υποχώρησαν στο απέναντι πεζοδρόμιο απ' όπου φώναξαν συνθήματα. Στη συνέχεια οχτώ άτομα προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ συνοδεία αστυνομικών των ΜΑΤ και μιας μηχανοκίνητης ομάδας ΔΕΛΤΑ που στο μεταξύ είχαν φτάσει στην Ηρώδου Αττικού.

Υπενθυμίζεται ότι τέσσερα μέλη της ίδιας ομάδας είχαν προσαχθεί στη ΓΑΔΑ νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης 15 Ιουλίου καθώς περίπου δύο ώρες πριν από την προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος είχαν προσπαθήσει να κάνουν συμβολική κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου και να αναρτήσουν πανό με σύνθημα «Ραντεβού στα Βρυξελλάδικα». Τότε η ΕΛ.ΑΣ. διέθετε πληροφορίες για τη σχεδιαζόμενη παρέμβαση των μελών του «Ρουβίκωνα» και είχε καταφέρει να την αποτρέψει.

Η κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ
Η ίδια ομάδα είχε συγκεντρώσει τα φώτα της δημοσιότητας μετά την κατάληψη των κεντρικών γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου την 8η Μαρτίου και στη συνέχεια την 3η Απριλίου, όταν είχαν πραγματοποιήσει διαμαρτυρία υπέρ των απεργών πείνας στο περιστύλιο της Βουλής.

Ηταν η περίοδος που είχε ξεσπάσει η κρίση μεταξύ της προέδρου της Βουλής και του Μαξίμου. Ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης είχε κάνει αναφορά σε «προκλητική και ακατανόητη ενέργεια» και σε εισβολή που «λειτουργεί σε βάρος της απόφασης της κυβέρνησης να ξηλωθούν τα κάγκελα της ντροπής», ενώ είχε καλέσει να είναι όλοι προσεκτικοί και ψύχραιμοι.

Από την πλευρά του το γραφείο Τύπου της Βουλής είχε απαντήσει ότι «ουδεμία «εισβολή» σημειώθηκε στη Βουλή», προσθέτοντας ότι ήταν μια διαμαρτυρία που «εντάσσεται στο αντίστοιχο συνταγματικό δικαίωμα των πολιτών».

 

http://www.ethnos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis