Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:57 | 01/10/2015

Η πρώτη αεροπορική επιδρομή της Γαλλίας ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στηΣυρία, σκότωσε 30 ανθρώπους μεταξύ των οποίων και 12 παιδιά στρατιώτες.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο βομβαρδισμός των Γάλλων την Κυριακή σε ένα στρατόπεδο του Ισλαμικού Κράτους στην ανατολική Συρία προκάλεσε και τον τραυματισμό 20 ακόμα τζιχαντιστών.

Ο Φρανσουά Ολάντ δήλωσε την Κυριακή ότι 6 μαχητικά της Γαλλίας κατέστρεψαν ολοσχερώς το στρατόπεδο των τζιχαντιστών στη Ντέιρ Αλ Ζουρ της Συρίας.

Ο Γάλλος υπουργός Αμύνης, Ζαν Ιβ Λε Ντριάν, είπε ότι η συγκεκριμένη αεροπορική επιδρομή χτύπησε ένα «εξαιρετικά ευαίσθητο σημείο για το Ισλαμικό Κράτος», περιγράφοντάς το ως ένα στρατηγικό κόμβο για τους τζιχαντιστές που ταξιδεύουν από τη Συρία στο Ιράκ.

Ο ίδιος μάλιστα υποστήριξε ότι η εν λόγω αεροπορική επιδρομή ήταν στην ουσία μια πράξη «αυτοάμυνας», εξηγώντας ότι η Γαλλία είχε στοιχεία ότι οι τζιχαντιστές που εκπαιδεύονταν εκεί προορίζονταν για να εξαπολύσουν τρομοκρατικά χτυπήματα στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στη Γαλλία.

Ένας έφηβος τζιχαντιστής είχε δηλώσει στο BBC τον Ιούνιο, ότι είχε εκπαιδευτεί στο συγκεκριμένο στρατόπεδο μαζί με άλλους συνομήλικούς του, οι περισσότεροι 15 και 16 ετών.

«Υπάρχουν και πολλοί μικρότεροι, 13 ή 14, οι οποίοι είναι ακόμα πιο ένθερμοι να πολεμήσουν και να κάνουν ιερό πόλεμο (τζιχάντ) για τη χάρη του Θεού», είχε δηλώσει στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν στη διάθεση τους όλα τα στοιχεία ότι ανήλικοι εκπαιδεύονται στη Συρία ως παιδιά – στρατιώτες από όλες τις αντιμαχόμενες παρατάξεις.

Τμήμα ειδήσεων pronews.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis