Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:14 | 09/03/2016

Οι δράσεις της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ολοκληρώθηκαν χθες το μεσημέρι στην αίθουσα εκδηλώσεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης. Εκεί πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική ημερίδα με θέμα «Ενδοοικογενειακή βία», με σκοπό την πληρέστερη ενημέρωση των αστυνομικών στον χειρισμό σχετικών υποθέσεων

"Δεν είσαι η μόνη, δεν είσαι μόνη", είναι το μήνυμα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των δύο φύλων, σχετικά με τη βία κατά των γυναικών. Αυτό το μήνυμα έστειλαν γυναίκες αστυνομικοί της Ροδόπης. Ανήμερα της παγκόσμιας ημέρας γυναικών, χθες Τρίτη 8 Μαρτίου, βρέθηκαν στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής από όπου μοίρασαν έντυπο ενημερωτικό υλικό για τις γυναίκες. 

Ειδικότερα αστυνομικοί της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης μαζί με τις συμβούλους  του Συμβουλευτικού Κέντρου Κομοτηνής,  διένειμαν στους πολίτες υλικό  με περιεχόμενο την ενδοοικογενειακή βία. "Το να είσαι γυναίκα αστυνομικός είναι μία δύσκολη υπόθεση με δεδομένο το επικίνδυνο του επαγγέλματος μας και τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες στις οποίες καλείται να εργαστεί ο αστυνομικός, πόσο μάλλον η γυναίκα που είναι ταυτόχρονα μητέρα και σύζυγος. Παρόλα αυτά η ιστορία της παρουσίας της γυναίκας στην Ελληνική Αστυνομία, έχει αποδείξει την ικανότητα της να ανταποκρίνονται επάξια στο ρόλο που της έχει ανατεθεί από τη ελληνική πολιτεία, όμως περιμένουμε από την πολιτεία να δείξει ευαισθησία και μέριμνα", είπε η Λαμπρινή Δομβρίδου, μέλος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης. 

Οι δράσεις της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ολοκληρώθηκαν χθες το μεσημέρι στην αίθουσα εκδηλώσεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης. Εκεί πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική ημερίδα με θέμα «Ενδοοικογενειακή βία», με σκοπό την πληρέστερη ενημέρωση των αστυνομικών στον χειρισμό σχετικών υποθέσεων.  Για το ρόλο της αστυνομίας στα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας μίλησε ο διευθυντής Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης Μιχαήλ Σεβδυνίδης. Στην ανάλυση των  διατάξεων του Νόμου περί Ενδοοικογενειακής Βίας, αναφέρθηκε η Κωνσταντίνα Μελλισάρη εισαγγελέας Πρωτοδικών Ροδόπης.  Στην εκπαιδευτική ημερίδα που ήταν κλειστή για το κοινό μίλησαν επίσης στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Κομοτηνής, της γενικής γραμματείας ισότητας των φύλων. 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ Όλγα Τσιούλφα 

 

http://www.xronos.gr/
 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis