Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:05 | 19/01/2015

 

Μέχρι τώρα οι Ένοπλες Δυνάμεις είχαν μείνει εκτός της προεκλογικής αντιπαράθεσης κι αυτό μόνο θετικό ήταν. Οι … “διαβολάκοι” των εξοπλισμών όμως φαίνεται ότι αποφάσισαν την τελευταία στιγμή να “βάλουν την ουρά τους” και να δημιουργήσουν θέμα δημόσιας αντιπαράθεσης .

Από χθες υπάρχει μια ανταλλαγή δηλώσεων μεταξύ του υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄ Πειραιώς Θοδωρή Δρίτσα και του ΥΕΘΑ Νίκου Δένδια για το αν πρέπει ή δεν πρέπει να υπογραφούν συμβάσεις που έχουν να κάνουν με την συντήρηση και αναβάθμιση οπλικών συστημάτων των ΕΔ. Συμβάσεις οι οποίες είχαν εγκριθεί από το περασμένο καλοκαίρι και βρίσκονται σε διαδικασία τελικής υλοποίησης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση και με την πιθανότητα να κερδίσει τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής να είναι πολύ μεγάλη έχει το δικαίωμα να έχει ερωτήματα και προβληματισμούς. Και η κυβέρνηση και ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας από την πλευρά του είναι προφανές ότι θα υπερασπιστεί τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί και θα απορρίψει την καχυποψία και τα υποννοούμενα για αποφάσεις της “τελευταίας στιγμής”. Το ερώτημα είναι γιατί αυτός ο διάλογος πρέπει να γίνεται δημόσια και να λαμβάνει διαστάσεις προεκλογικής “κόντρας” όταν…υπάρχουν τα τηλέφωνα! Τι εννοούμε;

Νομίζουμε ότι μια απ΄ ευθείας επικοινωνία των Δένδια-Δρίτσα θα απαντούσε σε όσα ερωτήματα έχει η αξιωματική αντιπολίτευση για τις ανάγκες των ΕΔ την πολιτική ευθύνη διοίκησης των οποίων υπάρχει η πιθανότητα να αναλάβει ο κ.Δρίτσας από την ερχόμενη Δευτέρα. Θα ήταν προτιμότερο λοιπόν να υπάρξει μια απ΄ ευθείας συζήτηση των δύο πολιτικών οι οποίοι και ψύχραιμοι είναι και σοβαροί. Κι αν διαπιστωνόταν ότι υπάρχουν αγεφύρωτες διαφωνίες τότε να δεχτούμε ίσως και την δημόσια αντιπαράθεση. Εκτίμησή μας είναι ότι αν γινόταν αυτή η συζήτηση η ανταλλαγή γραπτών ανακοινώσεων θα είχε αποφευχθεί.

Πιστεύουμε ότι στον χώρο της Εθνικής Άμυνας ο οποίος περιλαμβάνει και τον χώρο των εξοπλισμών που μας έχει “πληγώσει” πρέπει να υπάρχει διαρκής συνεννόηση και συνεργασία θα λέγαμε όλων των πολιτικών δυνάμεων. Είναι ο μόνος τρόπος για να πάψει να υπάρχει μονίμως το πέπλο της καχυποψίας το οποίο πλέον αξιοποιούν οι … “διαβολάκοι” των εξοπλισμών που προαναφέραμε για να εξυπηρετήσουν δικές τους επιδιώξεις .

onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis