Συναγερμός έχει σημάνει στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, καθώς η αποστολή παγιδευμένου δέματος στο σπίτι του Εφέτη Πειραιά στον Υμηττό επιβεβαίωσε τους φόβους των αρμόδιων αξιωματικών ότι οι δικαστικοί λειτουργοί είναι στόχος ένοπλων ομάδων.
Μέσα σε διάστημα δύο μηνών δύο δικαστικοί έχουν μπει στο στόχαστρο από αποστολείς «τρομοπακέτων». Το μεσημέρι της Πέμπτης ο Εφέτης Πειραιά σώθηκε χάρη στη ψυχραιμία του και την εύλογη καχυποψία του. Οι δικαστικοί έχουν λάβει συμβουλές από τις υπηρεσίες ασφαλείας να μην ανοίγουν δέματα, χωρίς να είναι σίγουροι για τον αποστολέα.
Έτσι, ο Εφέτης Πειραιά όταν πήρε στα χέρια του το παγιδευμένο δέμα κοίταξε από την πρώτη στιγμή το όνομα του αποστολέα. Διαπίστωσε ότι το όνομα του καθηγητή πανεπιστημίου που εμφανιζόταν ως αποστολέας δεν υπήρχε. Έτσι, αποφάσισε να πετάξει το δέμα στην αυλή του σπιτιού και να ενημερώσει την Αστυνομία.
Το δέμα περιείχε αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό που σε περίπτωση ενεργοποίησής του μπορούσε να προκαλέσει θάνατο. Οι άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εμπρηστικών Μηχανισμών της ΕΛ.ΑΣ. προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη και στη συνέχεια περισυνέλεξαν τα υπολείμματα του μηχανισμού για να εξεταστούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Μεταξύ άλλων, το σκαμμένο βιβλίο περιείχε καλώδια, εκρηκτική ύλη, κροτίδες και ξυραφάκια. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν βρέθηκε στο μηχανισμό κάποιο αξιοποιήσιμο δακτυλικό αποτύπωμα.
Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκύπτει ότι το «τρομοπακέτο» μοιάζει με εκείνο που είχε σταλεί στις αρχές του περασμένου Ιουνίου στο σπίτι της προέδρου Εφετών κ. Ισιδώρας Πόγκα στο Χολαργό. Η κ. Πόγκα είχε αντιληφθεί και εκείνη το «παράξενο» βιβλίο που της έστειλαν και έτσι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Για την επίθεση δεν ανέλαβε καμία οργάνωση την ευθύνη.
Ο Εφέτης Πειραιά που έγινε στόχος χθες, όπως και η κ. Πόγκα, έχει χειριστεί μεγάλες υποθέσεις. Η τελευταία από αυτές είναι η πολύκροτη υπόθεση του «Noor 1», του πλοίου που είχε εντοπιστεί από το Λιμενικό να μεταφέρει στην Ελλάδα δύο τόνους ηρωίνης. Συγκεκριμένα ο δικαστικός λειτουργός συμμετέχει στην έδρα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που είναι επιφορτισμένο με τη δίκη. Επίσης, ως πρόεδρος του Μονομελούς Εφετείου Πειραιά χειρίστηκε υπόθεση που σχετιζόταν με την καθαρίστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα.
Την έρευνα για να βρεθούν οι αποστολείς του παγιδευμένου δέματος εναντίον του ανέλαβε από την πρώτη στιγμή η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Το πρώτο πράγμα που θέλουν να διαλευκάνουν οι αρμόδιοι αξιωματικοί είναι αν αυτοί που «ενοχλήθηκαν» από κάποια ενέργεια του δικαστικού λειτουργού σχετίζονται με τον ποινικό χώρο ή κάποια οργάνωση της εγχώριας τρομοκρατίας.
Αλέξανδρος Καλαφάτης
huffingtonpost.gr