Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:29 | 16/11/2021

Οι λιμενικοί της Ιεράπετρας έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται υπερήφανοι για τη μεγάλη επιτυχία της κατάσχεσης των δύο τόνων κοκαΐνης στο σκάφος “La Rosa”, ανοιχτά των ακτών της Σενεγάλης.

Μπορεί η κινηματογραφική επιχείρηση να είχε την υπογραφή Γάλλων κομάντο, όμως η «χρυσή» πληροφορία φέρεται να δόθηκε από λιμενικούς της Κρήτης και εν προκειμένω της Ιεράπετρας, οι οποίοι επέδειξαν φοβερά αντανακλαστικά, παρατηρητικότητα και δεν άφησαν το πράγμα στην τύχη του.

Όπως είναι ήδη γνωστό, το “la Rosa” είχε περάσει από την θαλάσσια περιοχή της Ιεράπετρας. Είχε δέσει ανοιχτά και αυτό φέρεται να έκανε εντύπωση στους τοπικούς λιμενικούς, οι οποίοι θέλησαν να πλησιάσουν το σκάφος και να ρίξουν μία ματιά από κοντά.

Με αφορμή την πρόκληση ρύπανσης, λιμενικοί έδωσαν εντολή το σκάφος να οδηγηθεί στο λιμάνι προκειμένου να ελεγχθεί. Τότε, όπως λένε οι πληροφορίες του Cretalive, λιμενικός παρατήρησε την ύπαρξη κρύπτης, η οποία τού έδινε την αίσθηση ότι είχε δημιουργηθεί πρόσφατα. Ήταν μίας πρώτης τάξεως καβάτζα για μεταφόρτωση μεσοπέλαγα.

Με διακριτικό τρόπο, το λιμεναρχείο της Ιεράπετρας ενημέρωσε εμπιστευτικά την αρμόδια υπηρεσία της κεντρικής διοίκησης. Αναφέρθηκαν όλα τα δεδομένα, στοιχεία και υποψίες.

Δημοσιογραφικές πηγές του Cretalive αναφέρουν ότι κλιμάκιο της Αθήνας έκανε ταξίδι-αστραπή στην Κρήτη και συγκεκριμένα στην Ιεράπετρα. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι στο σκάφος τοποθετήθηκε ειδικός πομπός ώστε να έχουν εικόνα των κινήσεων του και των διαδρομών του.

Τα υπόλοιπα είναι λίγο-πολύ γνωστά. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στις 17 Οκτωβρίου 2021 σε θαλάσσια περιοχή του ατλαντικού ωκεανού, περίπου 220 μίλια ανοιχτά των ακτών της Σενεγάλης. Στην περιοχή αυτή, όπου έπλεαν πλοία του πολεμικού ναυτικού της Γαλλίας και πετούσαν γαλλικά αεροσκάφη, εντοπίστηκε σκάφος με την ονομασία «La Rosa», στο οποίο επέβαιναν μέλη διεθνούς κυκλώματος ναρκωτικών.

Μετά από επιχείρηση πάνοπλων Γάλλων, ακινητοποιήθηκαν οι διακινητές και κατασχέθηκαν δύο τόνοι καθαρής κοκαΐνης, ενώ συνελήφθησαν τα πέντε μέλη του πληρώματος του σκάφους. Οι διακινητές είχαν τοποθετήσει την κόκα μέσα σε αδιάβροχους σάκους.

cretalive.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis