Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:05 | 15/02/2016

Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα ο 58χρονος Ιωάννης Καστάνης, ο οποίος υπηρετούσε επί σειρά ετών ως διευθυντής του νοσοκομείου Σκύρου έχοντας καταθέσει πλαστό πτυχίο.  Ο Καστάνης παραδόθηκε, χθες βράδυ στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», από τις αμερικανικές αρχές  στην Ελληνική Αστυνομία, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, για ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση, ψευδή αναφορά στην Αρχή και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης.

 Επίσης, σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Χαλκίδας, με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 21 μηνών για τα ανωτέρω αδικήματα και είχε καταχωρηθεί Ερυθρά Αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων στη βάση δεδομένων της Interpol. Ο 58χρονος συνελήφθη στις ΗΠΑ για παραβίαση των όρων διαμονής και μετά την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών παραδόθηκε στη χώρα μας.

Ο αδίστακτος άνδρας, εκτός από την απάτη με το πλαστό πτυχίο, αφαίρεσε χρηματικά ποσά από ανυποψίαστους κατοίκους του νησιού ενώ έκανε χλιδάτη ζωή κυκλοφορώντας με αιθέριες παρουσίες, ενώ κυκλοφορούσε με Ferrari και ιδιωτικό αεροπλάνο!

Η ιστορία του

Γεννήθηκε και μεγάλωσε πριν από 56 χρόνια στα Μέγαρα από την ευυπόληπτη οικογένεια Καστάνη που ονειρευόταν να δει τους γιους της Τάκη και Γιάννη, «επιστήμονες και σωστούς ανθρώπους».  Ο αδελφός του Τάκης ήταν άριστος μαθητής, μπήκε στην ιατρική, έγινε καρδιολόγος και έκανε οικογένεια. Ωστόσο, ο μικρός αδελφός της οικογένειας, παρόλο που ήταν πανέξυπνος δεν κατάφερε να γίνει γιατρός, με αποτέλεσμα να καταφύγει στην παρανομία. Με το που τελείωσε το σχολείο έφυγε για Αμερική για να κυνηγήσει το όνειρο κάθε Ελληνα μετανάστη.

Εργάστηκε ως σερβιτόρος σε φαστφουντάδικα και ελληνικά εστιατόρια. Κάποια στιγμή γνώρισε τον Κώστα Παναγιώτου από τη Σύρο, ο οποίος διατηρεί εστιατόριο στην πολιτεία Yorba Linda της Καλιφόρνια. Ομως, στην Αμερική δεν κατάφερε να γίνει πλούσιος όπως ήθελε, αφού το μόνο που κατάφερε είναι να δουλεύει για έναν βασικό μισθό. Λίγα χρόνια αργότερα, ανακοίνωσε σε ένα φίλο του στα Μέγαρα, ο οποίος εργάζεται σήμερα ως γιατρός, ότι βρήκε το κόλπο να γίνει γιατρός.

Ετσι έφυγε για Ιταλία όπου παρακολουθησε σεμινάρια πρώτων βοηθειών, αναγνωρίσε στο ΔΙΚΑΤΣΑ με πλαστά έγγραφα το υποτιθέμενο πτυχίο του από το Πανεπιστήμιο La Sapienza, και έλαβε με πλαστά πιστοποιητικά, άδεια εξάσκησης επαγγέλματος.

Λίγα χρόνια αργότερα πήρε τον τίτλο του ειδικευόμενου γενικού ιατρού και σύμφωνα με μαρτυρίες Σκυριανών, με τη βοήθεια του καλού του φίλου Κώστα Παναγιώτου και του τότε δημάρχου Σκύρου, Δημήτρη Αγγελή, καταφέρνει να διοριστεί στο Περιφερειακό Ιατρείο Σκύρου. Δεν έφτανε ότι ο ίδιος διορίστηκε χωρίς να έχει πτυχίο, αλλά βόλεψε και έναν φίλο του στη θέση του ακτινολόγου.

 

 

http://www.thetoc.gr/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis