Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:04 | 06/01/2015

 

Στην Γαλλία, που συχνά κατηγορήθηκε ότι έχει ένα από τα πιο αυστηρά σωφρονιστικά ιδρύματα, τα πράγματα φαίνεται ότι έχουν αλλάξει. Οι κρατούμενοι των φυλακών έφτιαξαν μια σελίδα στο Facebook όπου δημοσίευσαν φωτογραφίες από την καθημερινή ζωή τους στις φυλακές Μπομέτ της  Μασσαλίας. Στις φωτογραφίες βλέπουμε τους κρατουμένους να ποζάρουν χαμογελώντας κρατώντας χαρτονομίσματα των 50 ευρώ,να καπνίζουν ναργιλέ ή χασίς ή να ποζάρουν γυμνόστηθοι στους διαδρόμους και στα μπάνια της φυλακής. 

Οι φυλακές της Μπομέτ 

Η σελίδα γνώρισε μεγάλη επιτυχία στο κοινωνικό μέσο δικτύωσης καθώς την ακολούθησαν πάνω από 5.000 άτομα πριν πέσει θύμα της επιτυχίας της. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι αντελήφθησαν την δημιουργία της σελίδας και ανάγκασαν τον κρατούμενο να την αποσύρει. Βέβαια αυτό αρκούσε για να ξεσπάσει το σκάνδαλο και να αποφασίσουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στην φυλακή να καταγγείλουν την ανυπόφορη κατάσταση στην φυλακή. Σύμφωνα με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους , οι 181 δεσμοφύλακες είναι πολύ λίγοι για να ελέγξουν τους 2149 κρατούμενους. 

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την πλήρη ελευθερία μερικών κρατουμένων που έχουν κινητά τηλέφωνα με τα οποία επικοινωνούν με τους οικείους τους έξω από την φυλακή και τους υποδεικνύουν τις λιγότερο φυλαγμένες γωνίες της φυλακής από όπου μπορούν να τους προμηθεύσουν ναρκωτικά τα οποία εμπορεύονται μέσα στην φυλακή. Οι δεσμοφύλακες καταγγέλλουν την έλλειψη προσωπικού που έχει επίσης ως αποτέλεσμα την προμήθεια μαχαιριών που χρησιμοποιούνται για το ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ αντίπαλων συμμοριών.

Οι γαλλικές αρχές διέταξαν ένορκη διοικητική έρευνα για τις συνθήκες στην φυλακή προσπαθώντας να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις και παρά τις διαμαρτυρίες των σωφρονιστικών υπαλλήλων για έλλειψη προσωπικού που επιτρέπει τέτοιου είδους συμπεριφορές στην φυλακή. 



Πηγή: iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis