Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:11 | 12/04/2016

Μια τελείως διαφορετική μέρα ξημέρωσε χθες για το λιμάνι του Πειραιά και τους ταλαιπωρημένους πρόσφυγες, καθώς ξεκίνησε ομαλά η αποσυμφόρησή του.

Στη νέα δομή φιλοξενίας μεταφέρθηκαν Σκαραμαγκά τουλάχιστον 700 πρόσφυγες, που είχαν αναχωρήσει από τον επιβατικό σταθμό της πύλης Ε2 και από την Ε1 με προορισμό την περιοχή του Σκαραμαγκά.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί πιθανότατα και σήμερα καθώς σε πρώτη φάση γίνεται προσπάθεια να αδειάσει ο επιβατικός σταθμός της Ε2.

Σε 3.800 ανέρχονται οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που εξακολουθούν να διαμένουν στους δύο επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ και στην πέτρινη αποθήκη στο λιμάνι.

Χθες βράδυ υπήρξε αυξημένη ζήτηση από πολλούςνα μεταφερθούν στον συγκεκριμένο χώρο με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να επιλέξουν να επιβιβαστούν σε ταξί προκειμένου να μετακινηθούν στο Σκαραμαγκά.

Προτεραιότητα έχει δοθεί στους Γεζίντι, κατόπιν στους Σύρους και μετά στους Αφγανούς.

Στόχος των εμπλεκόμενων υπηρεσιών είναι έως το Πάσχα να έχει αποσυμφορηθεί στο μεγαλύτερο μέρος του το λιμάνι από τους πρόσφυγες και μετανάστες.

 

Στην ΕιδομένηΣτην Ειδομένη | AP Photo/Amel Emric

Νέα πορεία διαμαρτυρίας προγραμματίζουν σήμερα προς το φράχτη πρόσφυγες και μετανάστες στην Ειδομένη μετά τη σχετική ηρεμία χθες, αλλά και την αύξηση των αποχωρήσεων προσφύγων, υπό τον φόβο νέων επεισοδίων.

Αλλαγή στην αντιμετώπιση των ΜΚΟ προανήγγειλε ο εκπρόσωπος Τύπου του Συντονιστικού, Γιώργος Κυρίτσης, κάνοντας λόγο για «αυστηρότερη συνεννόηση».

Έχουν εντατικοποιηθεί οι έλεγχοι των αστυνομικών αρχών σε οχήματα που κατευθύνονται προς την Ειδομένη τόσο στην είδοδο όσο και στη Γέφυρα του Αξιού.

Για πρώτη φορά έπειτα από μέρες- 7 λεωφορεία με 300 πρόσφυγες αναχώρησαν χθες από την ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - ΠΓΔΜ για άλλα κέντρα υποδοχής. 

Στην Πέτρα Ολύμπου έφτασαν με τέσσερα λεωφορεία περίπου 200 πρόσφυγες και μετανάστες. Είναι οι πρώτοι που φτάνουν στην δομή φιλοξενίας που δημιουργήθηκε στις εγκαταστάσεις του πρώην ψυχιατρείου.

Χθες περίπου 100 πρόσφυγες έσυραν ένα άδειο βαγόνι μέχρι το μπλόκο της ελληνικής αστυνομίας και το απέσυραν το απόγευμα, κρατώντας σημαίες της Ελλάδας και της Γερμανίας. Το σταμάτησαν πριν παρασύρει τα αστυνομικά οχήματα που ήταν παραταγμένα στη διάβαση, και τελικά το απέσυραν, αφού παρέμειναν εκεί για μερικές ώρες.

 

Στην Ειδομένη | AP Photo/Amel Emric
http://www.efsyn.gr/
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis