Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:38 | 19/07/2021

Η τουρκική Togg δίνει στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες από το εργοστάσιο παραγωγής του πρώτου «Made inTurkey» ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Mόλις χθες ολοκληρώθηκε η συναρμολόγηση του πρώτου ηλεκτρικού αυτοκινήτου που θα κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου σε τουρκικό έδαφος, με τους ιθύνοντες της φίρμας να «διαφημίζουν» πως όλα τα εξαρτήματά του είναι-επίσης-εγχώριας παραγωγής. Το εικονιζόμενο ηλεκτρικό SUV θα είναι το πρώτο από τα μοντέλα που θα λανσαριστούν, καθώς το πλάνο της φίρμας περιλαμβάνει ακόμη 4 μοντέλα: ένα σεντάν, ένα μικρομεσαίο hatchback, ένα πολυμορφικό και ένα ακόμη compact SUV.

togg 1

Το εργοστάσιο της Togg στην Προύσα αφορά μια έκταση 1.200 στρεμμάτων και σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε θα απασχολεί 4.300 υπαλλήλους.

togg 1

Οι προμηθευτές της εταιρείας θα είναι κατά 75% τούρκικες εταιρείες και κατά 25% της Ευρώπης και της Ασίας. Μεταξύ των τελευταίων, σημαντική είναι η συμφωνία που η Togg υπέγραψε με την εταιρεία Farasis για την προμήθεια μπαταριών ιόντων-λιθίου.

togg 1

Με βάση τα τελευταία στοιχεία, το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Τουρκίας θα είναι διαθέσιμο με ηλεκτροκινητήρα 200 και 400 ίππων (0-100 σε 7,6 και 4,8 δευτερόλεπτα αντίστοιχα) και η αυτονομία κίνησης θα φτάνει έως τα 500 χιλιόμετρα. Μάλιστα η φόρτιση έως το 80% θα επιτυγχάνεται μέσα σε χρόνο 30 λεπτών.

Δείτε τις φωτογραφίες από τη γραμμή παραγωγής του Togg:

Εικόνα

Πηγή: carandmotor.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis