Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:27 | 04/06/2016

“Μια λαϊκή και  πάντα σοφή παροιμία λέει : Όταν τα σκυλιά τρώγονται, ο λύκος τρώει τα πρόβατα. (η ισχύς εν τη ενώσει — είμαστε ισχυροί όταν είμαστε ενωμένοι) Ειλικρινά λυπάμαι”. Το σχόλιο ανήκει σε αναγνώστη του Militaire.gr. Με δυο κουβέντες τα είπε όλα!

 

Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, μιλώνντας με γεγονότα κι όχι κάνοντας βαθυστόχαστες αναλύσεις:

•Περίπου ένα χρόνο μετά από την ίδρυση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας κάποιοι άρχισαν να θέτουν θέμα “νομιμότητας” των εκλογών.Ποτέ δεν τέθηκε το θέμα της “αμφισβήτησης” θεσμικά ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες. Η “αμφισβήτηση” γίνονταν πάντα δια της πλαγίας οδού,μέσω δημοσιευμάτων,κουτσομπολιών και φημολογίας. Ερώτημα που ποτέ δεν απαντήθηκε: γιατί έπρεπε να περάσει ένας ολόκληρος χρόνος για να θυμηθούν κάποιοι ότι οι εκλογές στην ΠΟΕΣ δεν έγιναν όπως έπρεπε.Ούτε μας έχουν πληροφορήσει οι “αόρατοι αμφισβητίες” τι ήταν αυτό που δεν πήγε καλά.Κάποια στιγμή ελπίζουμε ότι θα το βρουν για να το πουν…

•Η ΠΟΕΣ κέρδισε το ΣτΕ ,απέκτησε νέα μέλη,αλλά και πολλούς εχθρούς. Επί κυβερνήσεως Σαμαρά η ΠΟΕΣ και όσοι εμπλέκονταν μ΄ αυτή ήταν “κόκκινο πανί” και δεν είναι μυστικό ότι υπήρξαν σκέψεις και εισηγήσεις για “κυνηγητό μέχρις εσχάτων”.Μαζί με τους εχθρούς συμπτωματικά (;) προέκυψαν και οι “ανταγωνιστές”. Αρκετό καιρό πριν από την επίσημη ανκοίνωσή του οι διάδρομοι του ΓΕΑ αλλά και των άλλων Γενικών Επιτελείων είχαν κατακλυστεί από την “πληροφορία” ότι “έρχεται ο Σύνδεσμος των Ιπταμένων της ΠΑ”. Χρειάστηκε μετά από την ίδρυση του ΣΕΕΝΣΑ να υπάρξουν σφοδρές διαμαρτυρίες ιπταμένων για να γίνουν οι απαραίτητες διευκρινήσεις.Μέχρι στιγμής ο ΣΕΕΝΣΑ έχει να παρουσιάσει ως σημαντικότερη παρέμβασή του  το μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου ο οποίος είχε ευχηθεί καλή επιτυχία στο έργο του. Όλες οι άλλες υποθέσεις με τις οποίες ασχολήθηκε και για τι οποίες εξέδωσε ανακοινώσεις   λίγο εως πολύ είχα ήδη αναδειχτεί από τις Ενώσεις Στρατιωτικών και την ΠΟΕΣ.

•Μετά από την ίδρυση και του ΣΕΕΝΣΑ, είχαμε την “απόσχιση” τριών Ενώσεων Στρατιωτικών .Ήπειρος,Θεσσαλία και Κεντρική Μακεδονία διαχώρισαν τη θέση τους εκφράζοντας γενικώς την δυσαρέσκειά τους για την ΠΟΕΣ. Στο μεταξύ η κυβέρνηση Σαμαρά είχε πέσει και είχε έρθει η “πρώτη φορά Αριστερά” με στήριξη ΑΝΕΛ. Συγκεκριμένοι  λόγοι για την αποχώρηση τουλάχιστον σ΄ εμάς δεν έχουν γίνει γνωστοί.

•Κάπως έτσι πριν μερικές μέρες φθάσαμε στο πανελλήνιο συντονιστικό όργανο το οποίο όπως λένε οι εμπνευστές του δημιουργήθηκε για την καλύτερη έκφραση των στρατιωτικών…

Τα αναφέρουμε όλα αυτά,γιατί όσα έρχονται δεν είναι ευχάριστα και θα πρέπει οι στρατιωτικοί να τα αντιμετωπίσουν με σοβαρότητα κι ενότητα.Όλοι θα πρέπει να αποφασίσουν αν είνα με τον λύκο ή αν θα προσπαθήσουν να προστατεύσουν τα πρόβατα.

Για τον διχασμό που επιχειρείται δεν έχουν όλοι την ίδια ευθύνη.

Όσοι τον επιδιώκουν θα πρέπει πρώτα απ΄ όλα να μετρήσουν τις συνέπειες που θα έχει για τους συναδέλφους τους.

Θα έπρεπε ήδη να το έχουν σκεφθεί, αλλά ποτέ δεν είναι αργά…Ή τουλάχιστον αν επιθυμούν να τραβήξουν το δικό τους δρόμο, καλό θα είναι να προσπαθήσουν να αποφύγουν βεβιασμένες αποφάσεις και ενέργειες που θέλοντας και μη θα τους “χαρακτηρίσουν”. Το αναφέρουμε ,γιατί οπως μαθαίνουμε υπάρχουν σκέψεις οι “αποσχισθέντες” να συμμετάσχουν ως “εκπρόσωποι των στρατιωτικών” σε διαμαρτυρία που πλέον έχει ταυτιστεί με συγκεκριμένο κομματικό χώρο,έστω κι αν εμφανίζεται ως “υπερκομματική”.

Militaire.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis