Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
23:35 | 16/11/2014

 

Ενα... γαλακτομπούρεκο και ένα παντελόνι- φόρμα «πρόδωσαν» τους απαγωγείς της 27χρονης. Οι τηλεφωνικές συνομιλίες με τον πατέραΤί υποστηρίζουν οι δράστες.

Η παλιά «εταιρική» συσκευή τηλεφώνου, η επικοινωνία της κοπέλας από τη Λούτσα, οι αγορές ρούχων και τροφίμων, οι δύο μοτοσυκλέτες του αδερφού, το υλικό από… 100 κάμερες και η παρατηρητικότητα της 27χρονης μέσα από την «διάφανη» κουκούλα, συντέλεσαν στον γρήγορο εντοπισμό και την σύλληψη των απαγωγέων, οι οποίοι ομολόγησαν.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής αναζήτησαν υλικό από τουλάχιστον 100 κάμερες ασφαλείας καταστημάτων ακόμη και πολίτες που κατέγραφαν τους αθλητές του Κλασσικού Μαραθωνίου, από το οποίο εντοπίστηκαν οι δύο μοτοσυκλέτες που χρησιμοποίησαν οι δράστες και ανήκαν στον αδερφό του απαγωγέα. Από την Λούτσα είχαν πάρει την Λ. Σπάτων, Λ. Λαυρίου, Χαλάνδρι, Λ. Κηφισιάς και από εκεί Άνω Κυψέλη στη συμβολή των οδών Χίμαιρας και Δαρδανελίων.

Λίγο αργότερα έφθασαν στο κατάστημα ρούχων από το οποίο, ο 48χρονος αγόρασε ένα παντελόνι-φόρμα για την 27χρονη, (δείτε τη φωτό) επειδή τη στιγμή της απαγωγής φορούσε τα «καλά ρούχα» της δουλειάς που δεν ήταν… άνετα για την 9ήμερη παραμονή της στο ημιυπόγειο δωμάτιο της εξοχικής κατοικίας της πεθεράς του δράστη, στον αδιέξοδο δρόμο της οδό Αγ. Μαρίνας στη Λούτσα, κοντά στο… αεροδρόμιο.

O απαγωγέας αγοράζει ρούχα για την 27χρονη O απαγωγέας αγοράζει ρούχα για την 27χρονη

Μετά την παραλαβή των λύτρων, το απόγευμα του Σαββάτου 8 Νοεμβρίου, ο 48χρονος πήγε σε ζαχαροπλαστείο της περιοχής και αγόρασε… γαλακτομπούρεκο για να προσφέρει στην 27χρονη, ως «καλορίζικα».

Από τα καταστήματα, οι αστυνομικοί, αποτύπωσαν το πρόσωπο του απαγωγέα, το οποίο αναγνώρισε η 27χρονη όμηρος, μέσα από τη «διάφανη» κουκούλα που της φορούσαν παροδικά. Με παρόμοιο τρόπο αναγνωρίστηκε και ο 53χρονος Σ.Π, ομογενής από το Καζακστάν, ο οποίος διατηρεί στο όνομα του γιου του, μπαρ στην οδό Κατσανδρή στο Μενίδι. Ο Αλβανός συνεργός με το όνομα «Αλέκος», δεν έχει εντοπιστεί και αναζητείται.

Το σπίτι στη Λούτσα, όπου κρατούσαν την 27χρονη Το σπίτι στη Λούτσα, όπου κρατούσαν την 27χρονη

Οι συνομιλίες με τον πατέρα

Ο 48χρονος επικοινώνησε με τον πατέρα της ομήρου δύο ημέρες μετά την απαγωγή, το βράδυ της Κυριακής δύο φορές. Στην πρώτη τον καθοδηγούσε για να βρει τον φάκελο πάνω σε εγκαταλελειμμένο φορτηγό στην οδό Ολυμπίας στην Ν. Ιωνία, ενώ στην δεύτερη του είπε χαρακτηριστικά: «Θέλω 10 εκατομμύρια ευρώ. Θα σε ξαναπάρω για το πότε και που».

Δύο ημέρες μετά ακολούθησε η παρακάτω επικοινωνία:

Απαγωγέας: Έκανες κάτι γι αυτό που είπαμε;

Πατέρας: Είναι δύσκολο βρε παιδιά, που να βρω τόσο λεφτά. Προσέξτε το παιδί μου.

Απαγωγέας: Μην ανησυχείς προσέχουμε την κόρη σου. Μη φοβάσαι. Ο κουνιάδος σου έχει λεφτά ζήτα του.

Ακολουθεί μία τρίτη συνομιλια:

Απαγωγέας: Του τα ζήτησες;

Πατέρας: Παιδιά είναι δύσκολο, θα δω τι θα κάνω. Το παιδί είναι καλά;

Απαγωγέας: Καλά είναι, ζήτα τα λεφτά και θα τα ξαναπούμε.

Η τέταρτη επικοινωνία φαίνεται να είναι καθοριστική και δείχνει την προχειρότητα και τον ερασιτεχνισμό των δραστών:

Απαγωγέας: Τα μάζεψες τα λεφτά;

Πατέρας: Παιδιά μόνο 80.000 χιλιάδες έχω. Δεν μπορώ να βρω άλλα.

Απαγωγέας: Εντάξει φέρε αυτά. Θα σου πω που και πότε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο θείος της κοπέλας είχε διαθέσει 100.000 ευρώ προκειμένου να διαπραγματευτεί ο πατέρας. Στις 19:00 το απόγευμα της Παρασκευής 7 Νοεμβρίου, επετεύχθη η συμφωνία των λύτρων. Στις 22:30 της ίδιας μέρας του είπαν να βάλει τα λύτρα σε πλαστική σακούλα και να τα αφήσει μέσα σε σακούλα σκουπιδιών που είναι κρεμασμένη σε κάδο απορριμμάτων στη Λ. Πλαπούτα και Τεπελενίου στο Ν. Ηράκλειο. Στις 22:55 ο πατέρας της κοπέλας άφησε τα χρήματα με τον τρόπο που του είχαν πει. Οι δράστες πήραν την σακούλα με τα χρήματα αφήνοντας όμως εκεί την σακούλα παιχνιδιών που είχαν αφήσει οι ίδιοι μαζί με το… DNA τους.

Στις 16:44 το Σάββατο 8 Νοεμβρίου ο απαγωγέας επικοινωνεί και λέει στον πατέρα:

«Εντάξει τα πήρα τα λεφτά. Αύριο-μεθαύριο θα την αφήσουμε γιατί δεν θα έχει καλό καιρό».

Ο δράστης αφήνει και την 27χρονη να μιλήσει: «Μπαμπά είμαι καλά θα με αφήσουν τη Δευτέρα γιατί θα βρέχει πολύ αύριο. Όλα καλά μπαμπά».

 

Το σχέδιο, η εκτέλεσή του, η ομηρία

Η σύλληψη του σχεδίου φαίνεται να έρχεται στο μυαλό του 48χρονου, όταν ως οδηγός σε μεταφορική εταιρεία, διαπιστώνει ότι ο ιδιοκτήτης είναι φίλος του πατέρα της 27χρονης Β.Μ, και πληροφορείται τη συγγενική τους σχέση με τον ιδιοκτήτη του Αστέρα Τρίπολης Γιάννη Καϋμενάκη.

Στη συνέχεια ερευνά την οικογενειακή κατάσταση της οικογένειας, όπως ότι έχει τρεις κόρες. Μέσα από το facebook αντλεί κάποιες πληροφορίες για την Βαρβάρα. Προσεγγίζει τον 53χρονο συνεργό του και τον «Αλέκο» από την Αλβανία. Ακολουθεί η παρακολούθησή της και τελικά η απαγωγή της στις 22:30 το βράδυ της Παρασκευής 31 Οκτωβρίου όταν η 27χρονη κατευθύνεται στη δουλειά της.

Την αρπάζει ο 53χρονος σωματώδης άνδρας και την βάζει σε ένα μικρό σκούρο αυτοκίνητο, το οποίο δεν έχει εντοπιστεί ακόμη, μαζί με τον 48χρονο και τον «Αλέκο». Την οδηγούν στο εξοχικό σπίτι της πεθεράς του 48χρονου και την βάζουν σε ένα δωμάτιο του υπερυψωμένου υπογείου, που έχει μόνο ένα παράθυρο και μπάνιο έξω από αυτό. Το χρονικό διάστημα των 9 ημερών ομηρίας, της δίνουν πρόχειρο φαγητό, κάποια τόστ που φαίνεται να φτιάχνουν εκεί και τρόφιμα από περίπτερο, και μία μόνο φορά πίτσα! Επίσης, την άφησαν να κάνει μπάνιο τρεις φορές, ενώ για περνάει η ώρα της είχαν δώσει και ένα βιβλίο, το οποίο μάλιστα η 27χρονη πήρε μαζί της.

Οι απολογίες τους

Μεταξύ άλλων στην απολογία του ο 48χρονος φαίνεται να λέει: «Τα οικονομικά μου ήταν χάλια. Εκεί που δούλευα ερχόταν ο πατέρας της κοπέλας γιατί το αφεντικό ήταν φίλος του. Άκουσα μία μέρα ότι είναι γαμπρός του Καϋμενάκη. Έμαθα που δούλευε η κοπέλα και μπήκα στο facebook για να μάθω περισσότερο και να δω πως είναι. Είπα το σχέδιο στο φίλο μου, το αποφασίσαμε και αρχίσαμε να την παρακολουθούμε έως εκείνο το βράδυ της Παρασκευής».

Ο 53χρονος λέει στην απολογία του: «Εγώ ήμουν απλά συνεργός. Όλα τα σκέφτηκε και τα οργάνωσε ο Χ…… . Το βράδυ της απαγωγής ήμουν εκεί και εγώ την άρπαξα. Όμως όταν πήγαμε την κοπέλα στη Λούτσα δεν ξαναπήγα. Την 27χρονη την φύλαγε ο ‘Αλέκος’ ο Αλβανός, που γνωρίζουμε λίγο γιατί μένει στην Αλβανία και πηγαινοέρχεται».

Ο 48χρονος, πατέρας δύο παιδιών, συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου έξω από το σπίτι του στην οδό Αγ. Γεωργίου  στην Ν. Ιωνία, όπου οι αστυνομικοί μεταξύ άλλων εντόπισαν 80.000 ευρώ, μέρος των λύτρων σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα των 16 δεσμίδων, με 5.000 ευρώ η καθεμία.

Ο 53χρονος συνελήφθη ξημερώματα Κυριακής, μέσα στο μπαρ που διατηρεί ο γιος του στο Μενίδι. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο 48χρονος δεν είχε πει στους συνεργούς του το ποσό των λύτρων που είχε πάρει και το έμαθαν από τα κανάλια…


thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis