Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:05 | 27/01/2015

 

Τα τελευταία δύο χρόνια τουλάχιστον 2.000 οχήματα, τα περισσότερα μικρά φορτηγά, έχουν κλαπεί από την Τουρκία και έχουν μεταφερθεί παράνομα στην γειτονική Συρία, όπου συνήθως τα αγοράζουν μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία  και η διοίκηση της Χωροφυλακής στην Τουρκία τα οχήματα αυτά εκλάπησαν τα έτη 2013 και 2014 και εισήχθηκαν λαθραία στην Συρία για να χρησιμοποιηθούν από τους τζιχαντιστές ως μεταφορικά μέσα για μαχητές και πυρομαχικά.

Όπως αναφέρει το τμήμα Δημόσιας Ασφάλειας της αστυνομίας, στην Τουρκία κλέβονται περίπου 63 αυτοκίνητα κάθε μέρα, ενώ η Κωνσταντινούπολη κρατάει τα σκήπτρα στις κλοπές αυτοκινήτων με 26 οχήματα να κλέβονται ανά ημέρα!

Συνολικά σε όλη την χώρα, μόνο το 2014, εκλάπησαν 23.000 οχήματα. Στις προτιμήσεις αυτών που κλέβουν οχήματα τα  καινούρια μοντέλα πολυτελών αυτοκινήτων κατέχουν υψηλή θέση και συνήθως οι βομβιστικές επιθέσεις που γίνονται από τρομοκρατικές οργανώσεις στη Μέση Ανατολή πραγματοποιούνται με κλεμμένα αυτοκίνητα.

Τον Φεβρουάριο του 2013 μία βομβιστική επίθεση που έγινε με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην περιοχή Cilvegözü, στα σύνορα της Τουρκίας με την Συρία, είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 14 άτομα και οι τουρκικές αρχές έριξαν τις ευθύνες στην Δαμασκό για την τραγική επίθεση.

defencenet.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis