Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:20 | 25/11/2014

Επίσκεψη στα Σκόπια, μετά από πρόσκληση του προέδρου της Βουλής της ΠΓΔΜ, Τράϊκο Βελιάνοσκι, πραγματοποιεί ο πρόεδρος της τουρκικής εθνοσυνέλευσης, Τζεμίλ Τσιτσέκ.

Ο κ.Τσιτσέκ συναντήθηκε στα Σκόπια,τόσο με τον κ.Βελιάνοσκι, όσο και με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ,Γκιόργκι Ιβάνοφ.

Κατά τη συνάντηση που είχαν οι κ.κ. Τσιτσέκ και Βελιάνοσκι συμπέραναν ότι η ΠΓΔΜ και η Τουρκία έχουν εξαιρετικά ανεπτυγμένες σχέσεις φιλίας σε όλα τα επίπεδα. Η οικονομική συνεργασία ακολουθεί θετική πορεία και αναμένεται αυτό να συνεχιστεί.

Κατά την επίσκεψη στην ΠΓΔΜ ο κ. Τσιτσέκ είχε συνάντηση και με Τούρκους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην ΠΓΔΜ, οι οποίοι, όπως ανέφερε ο ίδιος, στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον κ. Βελιάνοσκι, ζήτησαν στήριξη, προκειμένου να τούς παραχωρηθεί χώρος για ελεύθερη τελωνειακή ζώνη κοντά στη Γευγελή.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι το αίτημά τους να τους παραχωρηθεί χώρος για τη δημιουργία ελεύθερης τελωνειακής ζώνης πλησίον της Γευγελής θα γίνει αποδεκτό. Πιστεύουμε πως αυτό θα αποτελέσει δυναμική ενίσχυση στην ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και στην περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα», δήλωσε ο πρόεδρος της τουρκικής εθνοσυνέλευσης, τονίζοντας πως οι Τούρκοι επιχειρηματίες στην ΠΓΔΜ έχουν προσανατολιστεί προς την αναβάθμιση της επιχειρηματικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

«Πιστεύουμε πως οι εμπορικές μας συναλλαγές σε σύντομο διάστημα θα φθάσουν το ποσό του ενός δισ. δολαρίων. Εμείς παροτρύνουμε τους επιχειρηματίες μας να επενδύσουν και αυτή η οικονομική και εμπορική συνεργασία να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο» συμπλήρωσε ο κ. Τσιτσέκ.

Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της τουρκικής εθνοσυνέλευσης εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τη στήριξη της Τουρκίας σχετικά με την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

Οι κ.κ.Ιβάνοφ και Τσιτσέκ εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για τις εξαιρετικές σχέσεις και τη συνεχή ανοδική πορεία που σημειώνει η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών σε όλα τα επίπεδα, σημειώνεται σε ανακοίνωση από το γραφείο του προέδρου της ΠΓΔΜ.

 

newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis