Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:29 | 27/02/2021

Στη σύλληψη ενός ταξιάρχου, απόστρατου των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων προχώρησαν το βράδυ της Παρασκευής οι Τούρκοι στον Έβρο, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.

Ο ταξίαρχος, που ήταν καταζητούμενος μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στη γείτονα, επιχειρούσε να περάσει στην Ελλάδα μέσω των συνόρων στον Έβρο, ωστόσο συνελήφθη και πλέον ανακρίνεται.

Οι τουρκικές αρχές τον χαρακτηρίζουν γκιουλενιστή και τον κατηγορούν για σχέση με το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

Σημειώνεται πως για την Άγκυρα αποτελεί σημαντική είδηση η σύλληψη ενός πρώην ταξιάρχου, που ήταν και προσωπάρχης στο υπουργείο Άμυνας της χώρας, ωστόσο εντύπωση προκαλεί πως η σύλληψη έγινε στον Έβρο.

Μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016, κατά το οποίο περίπου 250 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, δεν έχουν σταματήσει στην Τουρκία οι επιχειρήσεις καταστολής φερόμενων υποστηρικτών του Γκιουλέν, ο οποίος ζει στις ΗΠΑ. Η αστυνομία συνεχίζει τακτικά να πραγματοποιεί επιδρομές με στόχο υπόπτους και να συλλαμβάνει χιλιάδες ανθρώπους.

Εν τω μεταξύ, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, χιλιάδες άνθρωποι έχουν φυλακιστεί εν αναμονή δίκης τους και χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι, στρατιωτικό προσωπικό και άλλοι έχουν απολυθεί από τις δουλειές τους ή έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Δυτικοί σύμμαχοι της Τουρκίας και οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων επικρίνουν το εύρος της καταστολής αυτής, ενώ η Άγκυρα υπερασπίζεται τα μέτρα που λαμβάνει λέγοντας ότι αποτελούν αναγκαία απάντηση στην απειλή για την ασφάλειά της.

Ο Γκιουλέν, ο οποίος ζει αυτοεξόριστος στην Πενσιλβάνια από το 1999, έχει αρνηθεί οποιαδήποτε συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος.

newpost.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis