Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:44 | 01/01/2015

 

Μεγάλη συζήτηση και αντιδράσεις για τους “χακί” υποψηφίους στις επερχόμενες εθνικές εκλογές. Τα ονόματα απόστρατων αλλά και εν ενεργεία στρατιωτικών που έχουν κυκλοφορήσει έχουν προκαλέσει ήδη συζητήσεις στις οποίες υπάρχει μεγάλη υποκρισία. Η κριτική σ΄ όσους στρατιωτικούς φέρονται να “φλερτάρουν” με κόμματα εκτός των “παραδοσιακών” κυβερνητικών κομμάτων της μεταπολίτευσης δέχονται πυρά! Στους υπόλοιπους θα δοθούν …ευχές για καλή επιτυχία.

Η περίπτωση του προέδρου της ΠΟΕΣ Ανέστη Τσουκαράκη είναι η πιο ενδεικτική. Γράφτηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ίσως και να του προτείνει να μπει σε κάποιο ψηφοδέλτιο. Δεν είναι καθόλου βέβαιο και εκτίμησή μας είναι ότι ο Τσουκαράκης δεν θα είναι υποψήφιος. Καλό θα είναι όμως ΄όσοι έχουν αναλάβει τον ρόλο “πολιτικού χωροφύλακα” στον χώρο των στρατιωτικών να κατεβάσουν άμεσα από την ιστοσελίδα τους την διαφήμιση πολιτικού κόμματος! Η σελίδα αν το έχουν ξεχάσει ανήκει στο Ένωση Στρατιωτικών και δεν είναι προσωπική τους.Το επισημαίνουμε γιατί εδώ και πάρα πολύ καιρό το έχουν ξεχάσει.

(Σημείωση συντάκτη Policenet: Από ότι διακρίνω η συγκεκριμένη διαφήμιση προέρχεται από το δίκτυο Adsense της Google όπου οι διαφημίσεις επιλέγονται αυτόματα , δηλαδή χωρίς την παρέμβαση του ιδιοκτήτη του site. Οπότε μάλλον άστοχη η αναφορά σε αυτήν ως απόδειξη κομματικής συνδιαλλαγής)






 

Όσο για όσους υπήρξαν υποψήφιοι σε πρόσφατες εκλογές την ίδια ώρα που ήταν “μπροστάρηδες” σε κινητοποιήσεις στρατιωτικών και τώρα κάνουν κριτική σε συναδέλφους τους για τους οποίους απλά γράφτηκε ότι μπορεί να είναι υποψήφιοι τι να πούμε;

Ποιες είναι οι πληροφορίες και ποια τα ονόματα για τις πιθανές “χακί” υποψηφιότητες:



•Φραγκούλης Φράγκος. Το όνομα πάντα “παίζει” .Τόσο πολύ που κάποιοι λένε ότι έχει αρχίσει να κουράζει. Παρόλα αυτά η ΝΔ πολύ θα ήθελε να τον έχει στο ψηφοδέλτιό της. Κι ας μην πήγε ο στρατηγός στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια του κόμματος. Όλοι τον περίμεναν πως και πως αλλά εκείνος τους “έστησε”. Υπάρχουν σκέψεις στην Συγγρού για να επανέλθουν με πρόταση, αλλά οι ελπίδες είναι ελάχιστες . Ο Επίτιμος Α/ΓΕΣ θα συζητούσε -αν συζητούσε- μόνο το ενδεχόμενο εκλόγιμης θέσης στο Επικρατείας. Δύσκολο να του δοθεί. Προέχουν άλλες “υποχρεώσεις”. Κι από την άλλη είναι προφανές από τις κινήσεις του ότι περιμένει την “επόμενη μέρα” ο Φράγκος. Οι πολιτικές εξελίξεις ενδέχεται να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για την δημιουργία νέων πολιτικών σχηματισμών και ο στρατηγός δεν αποκλείει τίποτα. Ακόμη και την δημιουργία δικού του κόμματος.

Συνεπώς προτάσεις μπορεί να δεχτεί ο Φράγκος, αλλά δεν δείχνει “ζεστός” να πει ναι.Τελευταία πρόταση που απέρριψε ήταν να ενταχθεί ή και να ηγηθεί στις “ΡΙΖΕΣ” ,το κόμμα που επιχειρεί να δημιουργήσει ο Τάκης Μπαλτάκος.

•Κωνσταντίνος Ζιαζιάς. Ο Α/ΓΕΣ που παραιτήθηκε επειδή δεν δέχτηκε υποδείξεις για τις κρίσεις αξιωματικών του στρατού προκαλώντας αναταραχή στην κυβέρνηση Σαμαρά, έχει γίνει λόγω εκείνης της πράξης του περίπου σύμβολο-πρότυπο αξιωματικού. Που έρχεται σε αντίθεση με το μοντέλο Κωσταράκου. Οι “μετοχές” του Ζιαζιά είναι ανεβασμένες κι αυτό φαίνεται και από τις συναντήσεις που έχει κάνει. Έχει αρκετές φορές συναντηθεί με την Ρένα Δούρου η οποία ήταν η πρώτη που τον προσέγγισε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρώην Α/ΓΕΣ έχει δεχτεί ήδη μια πρόταση για να εμπλακεί ενεργά από τον Αλέξη Τσίπρα. Του είχε προτείνει να είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες ευρωεκλογές. Είχε αρνηθεί ευγενικά. Οι επαφές του στρατηγού συνεχίστηκαν και οι πληροφορίες λένε ότι ο στρατηγός ήταν από τους βασικούς “καθηγητές” του Αλέξη Τσίπρα στα θέματα άμυνας πριν “ανηφορίσει” για το Πεντάγωνο.

Ο στρατηγός Ζιαζιάς είχε ακόμη μία σημαντική επαφή . Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής τον είχε καλέσει πρόσφατα στο πολιτικό του γραφείο.Τα είπαν για μιάμιση ώρα και έδωσαν “υπόσχεση” να τα ξαναπούν.

Τον Κ.Ζιαζιά προσέγγισε και ο Τάκης Μπαλτάκος . Έγιναν τρία ραντεβού χωρίς όμως να υπάρξει οποιαδήποτε διάθεση συνεργασίας από την πλευρά του στρατηγού.

Οι προβλέψεις λένε ότι ο πρώην Α/ΓΕΣ θα είναι στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ με μεγάλη πιθανότητα να τοποθετηθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να στείλει ένα μήνυμα στις Ένοπλες Δυνάμεις, ότι …είναι κι αυτός εδώ. Εννοούμε στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων με τον οποίο η Αριστερά δεν είχε ιδιαίτερα στενές σχέσεις.


•Κοσμάς Χρηστίδης. Ο ναύαρχος και Επίτιμος Α/ΓΕΝ είχε προκαλέσει “θαλασσοταραχή” όταν αποφάσισε εν ενεργεία Αρχηγός ακόμη να παραχωρήσει συνέντευξη στην Real News και να μιλήσει για τις “δυσβάστακτες” περικοπές που επιβλήθηκαν στις Ένοπλες Δυνάμεις. Η συνέντευξη αυτή προκάλεσε επί της ουσίας την αποστρατεία του. Το όνομα του ναυάρχου Χρηστίδη έχει μεγάλο βάρος στο Πολεμικό Ναυτικό και στις Ένοπλες Δυνάμεις. Τα πολιτικά του “πιστεύω” δεν έχουν καμία σχέση με την “δεξιά πτέρυγα” της Βουλής. Ήταν αναμενόμενο λοιπόν να απορρίψει κάθε προοπτική συνεργασίας με τις ΡΙΖΕΣ του Μπαλτάκου. Πρόταση του έγινε. Γι΄ αυτό και δεν προχώρησε και η συζήτηση με τους ΑΝΕΛ οι οποίοι έψαξαν να βρουν τρόπους προσέγγισης του ναυάρχου.

Ο Επίτιμος Α/ΓΕΝ ήταν μέλος της ομάδας στρατιωτικών που ενημερωσε διεξοδικά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για θέματα άμυνας. Φλερτ υπάρχει αλλά δεν είναι βέβαιο ότι θα προκύψει και γάμος.


•Ανέστης Τσουκαράκης. Όπως έγραψαν στο facebook στρατιωτικοί “ο Γκάλης έφερε το μπάσκετ στην Ελλάδα και ο Τσουκαράκης τον συνδικαλισμό στον στρατό”! Ο Αντισυνταγατάρχης που πριν από χρόνια αντιμετωπιζόταν ως γραφική περίπτωση μιλώντας για την δημιουργία ενώσεων στρατιωτικών που θα ασχολούνταν με την επίλυση εργασιακών θεμάτων των στρατιωτικών, κατόρθωσε να δημιουργήσει Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Σρατιωτικών . Και βέβαια είναι αυτός που μαζί με μια μικρή ομάδα συναδέλφων του έκαναν άνω κάτω την κυβέρνηση με την προσφυγή τους στο ΣτΕ κατά των περικοπών. Η θετική για τους στρατιωτικούς απόφαση του ΣτΕ είναι “καυτή πατάτα” για την κυβέρνηση που δεν κατόρθωσε να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα στις Ένοπλες Δυνάμεις με την επιστροφή του 50% απ΄ όσα “‘έκοψε” από τους στρατιωτικούς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ενδιαφερόταν να κατεβάσει ένα πρόσωπο όπως ο Τσουκαράκης σε εκλογική περιφέρεια όπως η Β΄Αθηνών. Και δεν είναι τυχαίο ότι ο Α/ΓΕΕΘΑ για να εμποδίσει αυτό το ενδεχόμενο μετέθεσε τον “μισητό” για τον ίδιο πρόεδρο των στρατιωτικών …στο γραφείο του. Όχι για να τον έχει από κοντά αλλα γιατί με βάση τον νόμο στρατιωτικός δεν μπορεί να κατέλθει υποψήφιος σε περιφέρεια στην οποία υπηρετεί! Άρα ο Τσουκαράκης στην Β΄ Αθηνων δεν μπορεί έτσι κι αλλιώς να εκτεθεί.

Πηγή:onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis