Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:44 | 24/03/2022

Οι χώρες της G7 και της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα επιβάλουν κυρώσεις σε κάθε συναλλαγή που θα περιλαμβάνει τα αποθέματα χρυσού της Ρωσίας, ώστε να εμποδισθεί η Μόσχα να παρακάμψει τα χρηματοπιστωτικά μέτρα απομόνωσης της Ρωσίας, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Είναι «σαφές ότι κάθε συναλλαγή που θα περιλαμβάνει χρυσό σε σχέση με την κεντρική τράπεζα της Ρωσίας καλύπτεται από τις ισχύουσες κυρώσεις», γνωστοποιεί ο Λευκός Οίκος, την ώρα που στις Βρυξέλλες διεξάγονται μία σειρά συνόδων κορυφής αφιερωμένων στον πόλεμο στην Ουκρανία, ανάμεσά τους μία σύνοδος της G7 και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ανώτατος αμερικανός αξιωματούχος εξήγησε: «Θέλουμε να αποκλείσουμε κάθε δυνατότητα για την Ρωσία να χρησιμοποιήσει τον χρυσό της για να υποστηρίξει το νόμισμά της», το ρούβλι.

Και τόνισε, κατά την διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ότι η Μόσχα διαθέτει «σημαντικό» απόθεμα χρυσού και ότι το πολύτιμο μέταλλο αντιπροσωπεύει το 20% των συνολικών αποθεμάτων της Ρωσίας.

Η ίδια πηγή έδωσε την διαβεβαίωση ότι οι χώρες της G7 είναι «ενωμένες» στην θέση ότι «οι διεθνείς οργανισμοί και οι πολυεθνικοί θεσμοί δεν πρέπει να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους με την Ρωσία σαν να μην συμβαίνει τίποτε».

Οι δηλώσεις αυτές πρέπει να τοποθετηθούν στο πλαίσιο της έντονης συζήτησης για την συμμετοχή ή μη του Βλαντίμιρ Πούτιν στην επόμενη σύνοδο κορυφής της G20 στην Ινδονησία, σχήμα που περιλαμβάνει τις δυτικές δυνάμεις και τις μεγαλύτερες αναδυόμενες οικονομίες.

Η Κίνα, για παράδειγμα, έχει ήδη δηλώσει ότι ο Πούτιν έχει την θέση του στην σύνοδο αυτήν, παρά τις προτάσεις για τον αποκλεισμό του.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis