Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:32 | 17/08/2018

Μετά από την υποδοχή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, ήρθε η ώρα για να μάθουμε -ελπίζουμε- πως, γιατί και εξαιτίας ποιων, ολόκληρη η χώρα πέρασε μια τρομακτική περιπέτεια που διήρκεσε 167 ημέρες κι έφερε σε πάρα πολύ δύσκολη θέση την πολιτική ηγεσία…

Και μόνο το γεγονός ότι αναγκαζόμαστε να γράφουμε και να ξαναγράφουμε ότι είναι επιβεβλημένο να αποδοθούν ευθύνες, αποδεικνύει ότι ως χώρα έχουμε πρόβλημα…

[custom:google-ads]

Γιατί είναι επιβεβλημένο;

1. Πρώτος και κυρίαρχος λόγος, είναι ότι δεν είναι δυνατόν να εκπέμπεται προς το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων το μήνυμα ότι κάποιοι είναι στο απυρόβλητο όσο σοβαρά λάθη κι αν διαπράττουν… Δεν μπορεί να ο στρατιωτικός που κάνει περιπολία στο ποτάμι και υπηρεσία στα νησιά του Αιγαίου να νιώθει ότι είναι αναλώσιμος σε κάθε λάθος των ανωτέρων του, οι οποίοι πάντα, ότι κι αν του συμβεί θα μείνουν ατιμώρητοι.

2. Δεν είναι δυνατόν να παραβλέψουμε το απίστευτο γεγονός ότι κάποιοι αγνόησαν την κλιμάκωση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις την περίοδο που προηγήθηκε της σύλληψης των δύο στρατιωτικών. Η αίσθηση “χαλαρότητας” που αποκαλύφθηκε ότι επικρατούσε στον Έβρο, τρομάζει. Και γι΄ αυτή κάποιοι είναι υπεύθυνοι.

3. Δεν μπορεί κανείς να πιστέψει ότι εκτός από την υποτίμηση της κατάστασης, υπάρχει και άγνοια όσων προβλέπονται σε πάγιες διαταγές του ΓΕΣ, για τις περιόδους ελληνοτουρκικής έντασης.

4. Πρέπει κάποιος να εξηγήσει, γιατί υποτιμήθηκαν οι πληροφορίες που υπήρχαν από τον Έβρο, για περίεργη κινητικότητα των Τούρκων. Δεν αναφερόμαστε μόνο στην άσκηση που έκαναν εκείνες τις ημέρες…

5. Πρέπει να σταλεί προς πάσα κατεύθυνση το μήνυμα πως όταν κάποιος δεν κάνει σωστά τη δουλειά του, υπάρχουν συνέπειες όσο ψηλά κι αν βρίσκεται.

6. Πρέπει να γίνει έρευνα σε βάθος και προς Θεού όχι με την λογική “ποιος θα πάρει το μουτζούρη” των ευθυνών! Πρέπει να αποδοθούν ευθύνες από πάνω προς τα κάτω, όχι για να γίνει “επίδειξη δύναμης”, αλλά για να μην την “ξαναπατήσουμε”. Αν δεν γίνουν αυτά απλά μετράμε χρόνο για την επόμενη γκάφα του ΓΕΣ.

7. Πρέπει να αποδοθούν ευθύνες για να γίνει κατανοητό σ΄ όλους, ότι άπαντες κρίνονται εκ του αποτελέσματος και από την παραγωγή έργου. Τα αυτονόητα δηλαδή, που δυστυχώς φαίνεται ότι παραμένουν…ζητούμενα!

8. Πρέπει να δοθούν πειστικές απαντήσεις για το τι πήγε λάθος, ώστε το προσωπικό που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή να νιώσει ασφάλεια.

9. Πρέπει να υπάρξουν συνέπειες σ΄ όσους αποδειχτεί ότι έχουν ευθύνη για το φιάσκο, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται,γιατί διαφορετικά το κλίμα χαλαρότητας ενδέχεται να διαδοθεί.

10. Πρέπει όλα αυτά να γίνουν άμεσα γιατί είναι προφανές ότι στον ΣΞ πρέπει να υπάρξει ένα ισχυρό σοκ και να γίνει κατανοητό ότι η αποστολή του δεν μπορεί να καθορίζεται από τις εμμονές κάποιων περί “εξωστρέφειας”, την οποία ο Στρατός δεν την έχει ανάγκη.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis