Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:44 | 29/11/2016

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και αρκετοί έχουν ξεκινήσει να ξεφυλλίζουν έντυπα από ταξιδιωτικά πρακτορεία ή να περιηγούνται στο Internet για να ανακαλύψουν τον ιδανικό προορισμό. Οι επιλογές είναι πολλές και ανταποκρίνονται σε διάφορα γούστα, ωστόσο οι περισσότερες έχουν κάτι κοινό: το χιονισμένο τοπίο.

Βιέννη, Αυστρία

Η Βιέννη προσφέρει την ευκαιρία να γιορτάσει κανείς τα «κλασικά Χριστούγεννα»: αυτοκρατορικός αέρας, πολυτελή καταστήματα, υπαίθριες αγορές γεμάτες στολίδια, βιενέζικη σοκολάτα και στρούντελ…

Ροβανιέμι, Φιλανδία

Χριστούγεννα βγαλμένα από τα παραμύθια, στο πραγματικό χωριό του Άγιου Βασίλη. Εκεί που ακόμη και οι μεγάλοι ξαναγίνονται παιδιά και ταξιδεύουν με τα έλκηθρα σε μια πραμυθούπολη…

Μπρυζ, Βέλγιο

Την ονομάζουν και «Βενετία του Βορά». Έχει κανάλια, τεχνητές λίμνες και απαράμιλλη αρχιτεκτονική. Εκτός από τις βελγικές σοκολάτες που μπορεί κάποιος να δοκιμάσει σε κάθε γωνιά της πόλης, εξίσου διάσημα είναι και τα «φριτάτε», τα ταχυφαγεία με τηγανητές πατάτες.

Πράγα, Τσεχία

Η "χρυσή πόλη", όπως συχνά καλείται η Πράγα, είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Τσεχίας. Χαρακτηριστικά στοιχεία της πόλης αποτελούν οι υπαίθριες αγορές, το ζεστό κρασί και το λεγόμενο «μαύρο θέατρο». Η Πράγα αποτελεί σημαντικό προορισμό για τους Έλληνες με αποτέλεσμα στα μεγάλα και κεντρικά restaurant και καφετέριες να μπορείτε να βρείτε τους καταλόγους και στα Ελληνικά.

Άμστερνταμ, Ολλανδία

Από τη μια πλευρά, οι εκκλησίες και τα μουσεία και από την άλλη τα μπαρ, οι καφετέριες και οι πολύχρωμες αγορές. … Το Άμστερνταμ είναι ένας δημοφιλής ευρωπαϊκός προορισμός που προσελκύει νεότερες, αλλά και μεγαλύτερες ηλικίες κι έχει πολλά να προσφέρει στους δραστήριους ταξιδιώτες και κυρίως στους... «πρωτάρηδες»

Ρίγα, Λετονία

Ψηφίστηκε από τους αναγνώστες της αμερικανικής εφημερίδας «USA Today» ως η πιο όμορφη πόλη της Ευρώπης. Διαθέτει πλούσια ιστορικά και πολιτιστικά αξιοθέατα, με σήμα «κατατεθέν» την παλιά πόλη.

Ταλίν, Εσθονία

Θεωρείται από πολλούς η «βασίλισσα» της Βαλτικής» με τη μεσαιωνική ατμόσφαιρα να κυριαρχεί. Η καλύτερη θέα είναι στο σημείο Kohtuotsa στην ανατολική γωνία του λόφου Toompea . Αποτελεί διάσημο φωτογραφικό σημείο ενώ στο σημείο διοργανώνονται και βραδιές χορού, για όσους θέλουν να «ξεσκονίσουν» τις χορευτικές τους κινήσεις.

Μάλμε, Σουηδία

Είναι η τρίτη σε μέγεθος πόλη στη Σουηδία και γειτονεύει με την Κοπεγχάγη. Μια όμορφη πόλη που γνώρισε μεγάλη βιομηχανική ανάπτυξη, ωστόσο συνεχώς αλλάζει προς στο καλύτερο, με πολλά πάρκα και εμπορικά κέντρα.

Γκρίντελβαλντ, Ελβετία

Το Γκρίντελβαλντ είναι ένα τυπικό ειδυλλιακό θέρετρο σκι της Ελβετίας. Υπάρχουν πλαγιές για όλα τα επίπεδα σκιέρ αλλά και πολλές άλλες δραστηριότητες χιονιού, όπως οι βόλτες με έλκηθρο ή η πεζοπορία με χιονοπέδιλα. Αποτελεί ιδανικό προορισμό για χιονισμένα Χριστούγεννα.

Στρασβούργο

Το Στρασβούργο είναι η πρωτεύουσα τηςεπαρχίας της Αλσατίας. Ο ποταμός Ill το διασχίζει, ενώ το ιστορικό κέντρο του, που ονομάζεται και «Μικρή Γαλλία», είναι πανέμορφο χάρη στα κανάλια, τα ξύλινα σπίτια και τα παραδοσιακά αλσατικά ταβερνάκια winstubs.

Πηγή:  www.insider.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis