Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:17 | 01/08/2015

Ο Δήμαρχος Βάρης Βουλας Βουλιαγμένης εκτός από τα κρίσιμα ζητήματα του δήμου που εχει να αντιμετωπίσει εν μέσω οικονομικής κρίσης και της θερινής περιόδου, έχει να αντιμετωπίζει κι άλλο ένα κρίσιμο ζήτημα ετών το οποίο ναι μεν ήταν στη Βάρκιζα όλα τα χρόνια αλλά τώρα δείχνει να επεκτείνεται ακόμα και στις παραλίες της Βούλας και λιγότερο στο Καβούρι.
Πρόκειται για το πρόβλημα με τους Ρομά οι οποίοι παραθερίζουν στα αυτοκινητά τους με τα πολλά παιδιά τους και δημιουργούν προβληματισμούς τόσο στον δήμο όσο και στους κατοίκους, γιατί συμφωνα με καταγγελίες πολιτών στο notosnet, πολλοί από αυτούς τους Ρομά είτε αφήνουν σκουπίδια στο σημείο που έχουν αράξει τα αυτοκινητά τους, είτε μπαίνουν στις αυλές των σπιτιών στην προσπάθεια τους να βρούν ένα λάστιχο να πλυθούν, είτε ανάβουν φωτιές για να μαγειρέψουν, ενώ υπάρχει προειδοποίηση από τη Γενική γραμματεία ότι είναι πολύ αυξημένος ο κίνδυνος πυρκαγιάς, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις εισβάλουν και στα σπίτια.


Συμφωνα με πληροφορίες ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης σε καθημερινή βάση καταβάλλει προσπάθειες ώστε να τους απομακρύνει ωστόσο οι Αθίγγανοι μετά από περίπου μια - δυο ώρες ξανα βρίσκονται στο ίδιο σημείο.


Την ίδια ώρα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Πανούσης, προγραμματίζει ένα «νέο» επιχειρησιακό σχέδιο εμφανούς αστυνόμευσης στην περιοχή των Δυτικών προαστίων της Αττικής προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ίδιο πρόβλημα αλλά σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό.
Το νέο επιχειρησιακό σχέδιο Πανούση- εμφανούς αστυνόμευσης- θα εφαρμοστεί στους δήμους Αχαρνών, Φυλής, Μεγάρων-Μάνδρας, Ασπροπύργου-Ελευσίνας, Περιστερίου, Καματερού-Αγ. Αναργύρων-Ιλίου-Πετρούπολης, Αιγάλεω, Χαϊδάρι-Αγ. Βαρβάρα, με 41 εποχούμενες περιπολίες της αστυνομίας καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, εκ των οποίων οι 18, από τις 06:00 το πρωί έως τις 22:00 το βράδυ, σε δύο βάρδιες και οι υπόλοιπες 23, κατά τη διάρκεια της νύχτας από τις 22:00 έως τις 06:00 το πρωί.

Στις γενικές αστυνομικές δράσεις του σχεδίου, θα υπάρχουν 9 εποχούμενες περιπολίες το πρωί, άλλες 9 το απόγευμα και συνολικά 23 κατά τη διάρκεια της νύχτας εκ των οποίων οι 13 υπηρεσιών τάξης και 10 ασφάλειας. Συνολικά θα απασχολούνται σε αυτές 94 αστυνομικοί Τάξης και 40 ασφάλειας. Στις περιπτώσεις των ειδικών δράσεων ανάλογα με στοχευμένες τακτικές αστυνομικές επιχειρήσεις θα προστίθενται 62 αστυνομικοί της Τάξης, 32 από υπηρεσίες ασφάλειας, 8 αστυνομικοί της ΟΠΚΕ.

Συνολικά στις περιπτώσεις πλήρους ανάπτυξης του αστυνομικού σχεδιασμού, σε ένα 24ωρο, 228 αστυνομικοί θα περιπολούν και θα επιχειρούν τμηματικά στους δήμους της Δυτικής Αττικής.

Κι όλα αυτά την ώρα που ο ακριβότερος και ο ομορφότερος δήμος της χώρας αντιμετωπίζει σε μικρότερο βαθμό το ίδιο πρόβλημα.

http://www.notosnet.gr/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis