Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:15 | 25/01/2015

 

Η επίθεση κατά της Charlie Hembdo πρωτοστάτησε τόσο στα ΕύρωπαΪκά, όσο και στα διεθνή media, «στρέφοντας» ένα μεγάλο μέρος της προσοχής των μέσων μαζικής ενημέρωσης μακριά από τις καταγγελίες που ήθελαν την βρετανική πολιτική ελίτ, να εμπλέκεται σε διεθνή κύκλωμα παιδεραστίας. Στο διαδίκτυο, ωστόσο, μια ομάδα ακτιβιστών -ορισμένοι από τους οποίους σχετίζονται με την hacktivist ομάδα Anonymous- ασκούν πίεση προκειμένου να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή σε αυτό το ανησυχητικό ζήτημα που έχει διχάσει το Ηνωμένο Βασιλείο. Οι προσπάθειές τους οργανώνονται κάτω από το hashtag #OpDeathEaters.

Ένας άνδρας, γνωστός με το ψευδώνυμο «Nick», εμφανίστηκε στα ΜΜΕ, ισχυριζόμενος ότι τις δεκαετίες του 1970 και του 1980 κακοποιούνταν από υψηλόβαθμα πολιτικά στελέχη. Ο Kenny McDonald, ο ντετέκτιβ που ανέλαβε να διερευνήσει τους ισχυρισμούς του Nick, δήλωσε ότι «ο Nick μίλησε με έμπειρα στελέχη της ομάδας της Scotland Yard. Εκείνοι όπως κι εγώ, πιστεύουμε οτι ο Nick λέει την αλήθεια».

Τον Δεκέμβριο, η Scotland Yard παραδέχτηκε δημοσίως, ότι οι νέες καταγγελίες που αφορούσαν στους βιασμούς και τις δολοφονίες νεαρών αγοριών, από τους VIPs της πολιτικής σκηνής της Βρετανίας, ήταν αληθινές.

Λίγο αργότερα, ο Nick εμφανιστήκε στο BBC. Δήλωσε ότι τα παιδιά του VIP ring,κακοποιούνταν βάναυσα, και ότι αν δεν ακολουθούσαν τις εντολές των ανδρών που τους κρατούσαν σε κατάσταση ομηρίας, δέχονταν επιθέσεις. «Οι οδηγοί των αυτοκινήτων, οι οποίοι μας πήγαιναν στις διάφορες τοποθεσίες θα μπορούσαν να μιλήσουν για όλα αυτά», δήλωσε. «Το προσωπικό που βρίσκονταν εκεί θα μπορούσε να μιλήσει. Υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι που πρέπει να είχαν υποψίες. Δεν γινόταν στα κρυφά όλο αυτό. Γινόταν ανοιχτά και κάποιος, κάποια στιγμή πρέπει να αναρρωτήθηκε. Και είναι ανάγκη να βγουν δημοσίως και να μιλήσουν για όλα αυτά».

Την στιγμή που η Βρετανία προσπαθούσε να επεξεργαστεί την συγκλονιστική είδηση του βιασμού και της δολοφονίας των παιδιών, τον Γενάρη, ο Πρίγκιπας Andrewκατηγορήθηκε για σεξουαλική επαφή με ανήλικη, η οποία ισχυρίστηκε ότι ο δισεκατομμυριούρχος Πρίγκιπας την χρησιμοποιούσε σαν «σκλάβα του σεξ». Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της Virginia Roberts, η οποία άσκησε αγωγή κατά του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, ένας άνδρας ονόματι Jeffrey Epstein -financier και φίλος του πρίγκιπα Andrew, ο οποίος ομολόγησε την ενοχή του για παρόμοιου τύπου εγκλήματα το 2008- την ανάγκασε να κάνει σεξ με τον Πρίγκιπα Andrew.

Ο Epstein έχει κατηγορηθεί πάρα πολλές φορές για εγκλήματα στα οποία εμπλέκονται παιδιά. Τρια 12χρονα κορίτσια φέρεται να είχαν παραδοθεί στο σπίτι του Epstein στην Γαλλία ως «δώρο γενεθλίων». Του έχουν επίσης ασκήσει μήνυση δεκάδες φορές, κορίτσια που ισχυρίζονται ότι κακοποιήθηκαν ενώ ήταν ανήλικα -υποθέσεις οι οποίες είναι στο δικαστήριο. Ο πρώην αρχηγός της αστυνομίας του Palm Beach, ο οποίος το 2005 διερεύνησε μια παρόμοια υπόθεση στην οποία εμπλέκονταν και πάλι ο Epstein,δήλωσε στο Daily Beast ότι την υπόθεση του Epstein «την έσπρωξαν κάτω από το χαλί έπειτα από εντολή του Γραφείου του Εισαγγελέα, και μετέπειτα από το ίδιο το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ».

Ο πυρήνας της αγωγής της Roberts κατά του Υπουργείου Δικαιοσύνης βασίζεται στο ότι θα πρέπει η δικαστική απόφαση του 2007 να ακυρωθεί..

Ο Πρίγκηπας Andrew. Photo via Wikimedia Commons

Όσο για τον Πρίγκιπα Andrew, τόσο ο ίδιος όσο και το Παλάτι του Μπάκιγχαμ, έχουναρνηθεί κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς της Roberts. Υπάρχει και το ενδεχόμενο να μην μπορεί καν να προχωρήσει το δικαστήριο, καθώς η αγωγή του κατατέθηκε σε αμερικανικό δικαστήριο. Ο πρωθυπουργός David Cameron, ωστόσο, αρνήθηκε να υπερασπιστεί τον Πρίγκιπα Andrew δημοσίως.

Το VICE επικοινώνησε με την ακτιβίστρια Heather Marsh, η οποία «έθεσε τον στόχο της επιχείρισης [for #OpDeathEaters], και δημοσιοποίησε την ιστορία στο διαδίκτυο, την οποία μετέπειτα "ανέλαβαν" οι Anonymous». Η Marsh δεν θεωρεί τον εαυτό της μέλος των Anonymous.

Ο κεντρικός στόχος της #OpDeathEaters είναι να «διεξαχθούν ανεξάρτητες, έρευνες για υψηλού προφίλ υποθέσεις παρεμπόδισης της δικαιοσύνης, και συγκαλύψεις βιομηχανιών παιδοσαδισμού και εμπορίας παιδιών, για τις οποίες θα είναι υπεύθυνα τα ίδια τα θύματα». Συγκεκριμένα στοχοποιεί: «Όλους εκείνους που βρίσκονται σε θέσεις εξουσίας και οι οποίοι ελέγχουν ή έχουν επιτρέψει την ύπαρξη αυτών των βιομηχανιών, σε παγκόσμιο επίπεδο».

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την Marsh, τα ΜΜΕ δεν έχουν δείξει σχεδόν καθόλου ενδιαφέρον για την υπόθεση, προσθέτοντας ότι πρόκειται για «μία από τις πιο σκανδαλώδεις υποθέσεις που έχει στο Ηνωμένο Βασίλειο».

O υποτιθέμενος δεσμός μεταξύ του Epstein και του πρίγκιπα Andrew, ισχυρίζεται η Marsh, «ενδεχομένως εμπλέκει και τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας, όχι μόνο για την συνενοχή τους σε εγκλήματα που σχετίζονται με το παιδικό trafficking, αλλάκαι για την παρεμπόδιση της δικαιοσύνης και την αθέμιτη άσκηση επιρροής σε εγκληματικά δίκτυα».

Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ξεκαθαρίσουμε ότι ο Πρίγκιπας Andrew κατηγορείται για σεξουαλική επαφή με την Roberts όταν η ίδια ήταν ανήλικη. Η Roberts επιπλέον σχυρίζεται ότι ο Epstein την εξανάγκασε να κάνει σεξ με τον Πρίγκιπα κατά την διάρκεια ενός «οργίου στο οποίο συμμετείχαν πολλά ανήλικα κορίτσια».

Ενώ οι ισχυρισμοί της Marsh είναι μάλλον αδύνατο να αποδειχθούν, είναι αλήθεια ότι ένα μεγάλο μέρος των καταγγελιών που αφορούν στον Πρίγκιπα Andrew, μάλλον δεν έχουν σχέση με τις επιβεβαιωμένες καταγγελίες της Scotland Yard για το κύκλωμα των βιαστών και δολοφόνων, το οποίο, πιστεύεται ότι λειτουργούσε κατά στη δεκαετία του 1970 και του 1980.

Όταν, τέλος ρωτήσαμε την Marsh για την πορεία του #OpDeathEaters μέχρι στιγμής, η Marsh είπε στο VICE ότι: «ο στόχος μου σε πρώτη φάση ήταν να φτιάξουμε μία βασική ομάδα ερευνητών, δημοσιογράφων και ακτιβιστών, οι οποίοι να αναγνωρίζουν και να κατανοούν την σοβαρότητα της ιστορίας και να αρχίσουν να την ερευνούν περαιτέρω για να αποκτήσουν γρήγορα μία δυναμική παρουσία. Το ότι αναγνωρίζουν την είδηση αυτή σαν μία αλήθεια, ήταν ένα βασικό, σημαντικό βήμα. Η ιστορία, δεν αμφισβητείται από κανέναν ο οποίος να έχει δει τα στοιχεία με τα μάτια του», είπε κλείνοντας.

ΠΗΓΗ: vice.com

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis