Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:44 | 19/05/2022

Οι 400 Ειδικοί Φρουροί που θα στελεχώσουν τις ΟΠΠΙ (Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων) ολοκλήρωσαν με επιτυχία την τετράμηνη εκπαίδευσή τους και σε μια πολύ απλή τελετή αποφοίτησης -χωρίς παρουσία συγγενών και φιλών, πέραν των επισήμων- έλαβαν Πιστοποιητικό Σπουδών Ειδικών Φρουρών στη Σχολή Αστυφυλάκων Κομοτηνής.

Η τελετή έγινε χθες 17/05 το πρωί και θυμίζουμε ότι η Σχολή Αστυφυλάκων της πόλης μας αποτελούσε το κέντρο εκπαίδευσης όλων των Ειδικών Φρουρών που θα στελεχώσουν την πανεπιστημιακή αστυνομία της χώρας. Στους αστυνομικούς θα χορηγηθεί άδεια διάρκειας περί των δύο εβδομάδων και το επόμενο διάστημα αναμένεται να αναλάβουν υπηρεσία σε τέσσερα πανεπιστημιακά ιδρύματα:

  • Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
  • Στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου (ΕΜΠ).
  • Στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου (ΕΚΠΑ).
  • Στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας.

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης δεν προβλέπεται προς το παρόν στον σχεδιασμό για  την παρουσία πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Στην τελετή αποφοίτησης παρών ήταν ο γενικός επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος στρατηγός Γεώργιος Δούβαλης, ο οποίος μαζί με τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα ήταν αυτοί που έδωσαν τα Πιστοποιητικά Σπουδών. Παρών ήταν ο διοικητής της Σχολής Αστυφυλάκων Κωνσταντίνος Βλάχος και ο διοικητής του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής  Πέτρος Δεμερτζίδης που διάβασε την διαταγή της ημέρας. Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης, ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης και ο Μουφτής Κομοτηνής Δρ. Χαλήλ Τζιχάτ. 

Η υπηρεσιακή οργάνωση και διάρθρωση, όπως και το ακριβές καθηκοντολόγιο των υπηρετούντων στις ΟΠΠΙ, όπως αναφέρει «Η Καθημερινή» θα καθοριστεί με εφαρμοστικό διάταγμα που παραμένει υπό διαμόρφωση από τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Παιδείας, Τάκη Θεοδωρικάκο και Νίκη Κεραμέως, αντίστοιχα.

Όταν ολοκληρωθεί, θα πρέπει να λάβει έγκριση και από το Συμβούλιο της Επικρατείας, διαδικασία, πάντως, που αναμένεται να περαιωθεί χωρίς εκπλήξεις μετά την πρόσφατη θετική γνωμοδότηση του Ανωτάτου Διοικητικού Δικαστηρίου.


Φοιτητική πορεία στην Κομοτηνή για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Φοιτητές στην Κομοτηνή αντέδρασαν για την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης της πανεπιστημιακής αστυνομίας στην Σχολή Αστυφυλάκων Κομοτηνής και για αυτόν τον λόγο πραγματοποίησαν πορεία με πανό και συνθήματα στο κέντρο της πόλης ανήμερα της αποφοίτησης των Ειδικών Φρουρών. Η πορεία είχε ως σημείο έναρξης την πλατεία Ειρήνης. 

Φοιτητές σε ανακοίνωσή τους που υπογράφουν το Ελευθεριακό Σχήμα Σχολών Κομοτηνής, το Αυτόνομο Σχήμα Πολυτεχνικής Ξάνθης και το Ελευθεριακό Σχήμα Σχολών Αλεξανδρούπολης δηλώνουν την πλήρη αντίθεσή τους στην ίδρυση των ΟΠΠΙ (Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων) και ζητούν μεταξύ άλλων άμεση κατάργηση του Νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη. 

Ανδρέας Αγελαρίδης

Πηγή:  xronos.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis