Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:14 | 18/02/2022

Δικαστική δικαίωση για τον πρώην διοικητή της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, Μανόλη Καρανδινό, ο οποίος μετά από δύο χρόνια σε διαθεσιμότητα, την Παρασκευή κρίθηκε ομόφωνα αθώος από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, για την οποία πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών με ελαφρυντικά.

Στον αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ, ο οποίος πριν λίγο καιρό επέστρεψε στην υπηρεσία του (Α.Τ. Φαιστού) λόγω εξάντλησης της διαθεσιμότητας, αναγνωρίστηκε ότι δεν τέλεσε το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος όπως του είχε αποδοθεί καθώς τόσο το δικαστήριο όσο και η εισαγγελέας έδρας δέχτηκαν ότι είναι συνήθης πρακτική στα αστυνομικά πράγματα κρατούμενοι να έχουν έναν διαφορετικό χειρισμό από ένστολους στο πλαίσιο εξυπηρέτησης του αστυνομικού δημόσιου συμφέροντος.

Το δικαστήριο τον αθώωσε για την πράξη της παράβασης καθήκοντος ενώ πρωτόδικα είχε αθωωθεί για την κατηγορία της απόδρασης κρατουμένου όπως του είχε αποδοθεί. «Ζω τον υπηρεσιακό μου θάνατο όμως ακόμα και τώρα δεν πρόκειται να καταπατήσω τις αρχές μου», είχε επεσημάνει, ενώ απευθυνόμενος στους δικαστές είχε τονίσει: "Θέλω να μου δώσετε πίσω τα σπασμένα μου φτερά", είχε πει στην απολογία του τότε.

Την απόλυτη ικανοποίηση του εξέφρασε και ο συνήγορος του, Γιώργος Κοκοσάλης, ο οποίος ωστόσο έκανε λόγο για νομική και ηθική δικαίωση του εντολέα του που ήρθε με καθυστέρηση δύο ετών!

Πηγή:  cretalive.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis