Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:28 | 02/11/2018

Τελετή ορκωμοσίας (39) πρωτοετών Δοκίμων Υπαστυνόμων της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα (Παρασκευή 2 Νοέμβριου 2018) στις εγκαταστάσεις της Σχολής, στις Αχαρνές.

Στην τελετή χοροστάτησε ο Προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας του Σώματος, Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης - Ταξίαρχος Νεκτάριος Κιούλος.

Την τελετή τίμησε με την παρουσία του ο Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Χρήστος Δραγατάκης.

Στην τελετή παρέστησαν ο Αρχιπλοίαρχος Δημήτριος Ριζιώτης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Γ.Ε.ΕΘ.Α., ο Ταξίαρχος Λεωνίδας Γιοβάνης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Γ.Ε.Σ., ο Πλοίαρχος Γεράσιμος Παυλάτος, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Γ.Ε.Ν., ο Σμήναρχος Ανδριανός Μπερεδήμας, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Γ.Ε.Α. και ο Αντιπύραρχος Δημήτριος Μπριόλας, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος.

[custom:google-ads]

Παρέστησαν επίσης ο Β΄ Υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος και Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Αθανάσιος Ντούνης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας συνόρων Υποστράτηγος Αχιλλέας Σκανδάλης, ο Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας Υποστράτηγος Γεώργιος Τηλελής και ο Προϊστάμενος του Κλάδου Τάξης Δημήτριος Αθανασόπουλος.

Επιπρόσθετα, παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Αχαρνών Θεόδωρος Συρινίδης, καθώς και ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι των Συνδικαλιστικών Σωματείων και Φορέων, καθηγητές της Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και συγγενείς και οικείοι των πρωτοετών Δοκίμων Υπαστυνόμων.

Οι πρωτοετείς Δόκιμοι Υπαστυνόμοι έδωσαν τον νενομισμένο όρκο και ο Διοικητής της Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Διευθυντής Βασίλειος Ρόκκος ανέγνωσε την Ημερήσια Διαταγή.

Υπενθυμίζεται ότι η Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας είναι ισότιμη με τις Σχολές των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Χώρας και τις αντίστοιχες Παραγωγικές Σχολές των Ενόπλων δυνάμεων.

Η φοίτηση των Δοκίμων Υπαστυνόμων στη Σχολή διαρκεί οκτώ (8) εξάμηνα και χωρίζεται σε τέσσερα (4) εκπαιδευτικά έτη.

Η εισαγωγή των σπουδαστών στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας από το έτος 1995 πραγματοποιείται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία των Γενικών εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, για την πρόσβαση των κατόχων απολυτηρίου Ενιαίου Λυκείου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Αποστολή της Σχολής είναι η σύγχρονη, επιστημονική, θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση των Δοκίμων Υπαστυνόμων, η οποία αποβλέπει στην άρτια επαγγελματική κατάρτιση, τη γενική μόρφωση και την κατάλληλη σωματική και ψυχική προετοιμασία των εκπαιδευομένων, με στόχο τη μεγιστοποίηση της προσφοράς αυτών στην Πολιτεία και στο κοινωνικό σύνολο.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis