Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:14 | 20/03/2022

Καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει μπει στην 25η ημέρα, οι επιθετικές επιχειρήσεις από τις ρωσικές δυνάμεις μαίνονται σε πολλές πόλεις στη χώρα.

Οι ουκρανικές δυνάμεις καθ’όλη την διάρκεια του πολέμουδημοσιεύουν πληροφορίες σχετικά με τα επικείμενα σχέδια της Ρωσίας στο πεδίο της μάχης. Αυτή τη φορά η υπηρεσία πληροφοριών στην Ουκρανία, υποστηρίζει κάτι που, αν όντως γίνει πραγματικότητα, θα φέρει μεγάλες αλλαγές στην έκβαση του πολέμου, αλλά δεν θα γίνει στο πεδίο της μάχης.

Οι στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών της Ουκρανίας ισχυρίζονται ότι οι ελίτ της Ρωσίας σχεδιάζουν να ανατρέψουν τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν για να αποκαταστήσουν τους οικονομικούς δεσμούς με τις δυτικές χώρες. Η ομάδα της ρωσικής ελίτ που έχει στραφεί εναντίον του Πούτιν σχεδιάζουν να τον εξουδετερώσουν πιθανότατα με κάποιο δηλητήριο, υποστηρίζουν οι ουκρανικές υπηρεσίες.

Ο Aleksandr Bortnikov, επικεφαλής της υπηρεσίας ασφαλείας FSB, φέρεται να θεωρείται ο διάδοχος του Πούτιν, σύμφωνα με τις υπηρεσίες πληροφοριών της Ουκρανίας. Ο Bortnikov είναι μέρος της ομάδας των ατόμων που βρίσκονται στον στενό κύκλο του Πούτιν. Είναι επικεφαλής των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας από το 2008, ενώ πρόσφατα κατηγορήθηκε από το Κρεμλίνο για «λάθος υπολογισμούς» στις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία.

 

 

 

Oι ρωσικές απώλειες σύμφωνα με τις ουκρανικές δυνάμεις

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις μοιράζονται τακτικά εκτιμήσεις για τις αντιληπτές ρωσικές απώλειες από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Στην τελευταία ενημέρωση, αναφέρει ότι περίπου 14.700 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στη μάχη, πολύ περισσότεροι από τους 498 που είχε σημειώσει η Μόσχα στις αρχές Μαρτίου. Επιπλέον, η Ουκρανία λέει ότι 476 ρωσικά τανκς, 96 αεροσκάφη και 118 ελικόπτερα έχουν καταστραφεί μέχρι στιγμής στη σύγκρουση.

 

 

Οι αριθμοί για το χαμένο ρωσικό προσωπικό ήταν ευρέως αντικρουόμενοι καθ’ όλη τη διάρκεια του πολέμου, με τις ΗΠΑ να υπολογίζουν ότι τουλάχιστον 7.000 έχουν σκοτωθεί.

onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis