Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:44 | 01/03/2022

Ο Ουκρανός δούλευε ως μηχανικός στη θαλαμηγό του Ρώσου ολιγάρχη και σαν αντίποινα για τη ρωσική εισβολή αποφάσισε να τη βυθίσει.

Το υπερπολυτελές γιοτ «Lady Anastasia» που ανήκει στον Ρώσο δισεκατομμυριούχο έμπορο όπλων Αλεξάντερ Μικχέεφ ήταν ελλιμενισμένο στο λιμάνι Port Adriano στη Μαγιόρκα.

Στο πλοίο δούλευε ως μηχανικός τα τελευταία δέκα χρόνια ένας Ουκρανός. Ουκρανοί είναι άλλωστε στην πλειοψηφία του οι ναύτες και το προσωπικό του γιοτ. Όταν πριν από 5 ημέρες η Ρωσία εισέβαλλε στην Ουκρανία, οι Ουκρανοί ναύτες έσφιξαν τα χείλη και δεν είπαν τίποτε.

Και πριν από δυο ημέρες άναψε η σπίθα στο φυτίλι. Ο Ουκρανός ναύτης είδε στην τηλεόραση τη γειτονία του στο Κίεβο να βομβαρδίζεται ενώ ένα πλάνο από μια ρουκέτα που έπεσε σε ένα διαμέρισμα χωρίς να εκραγεί, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι μέσα του.

Η ρουκέτα(όπως είπε αργότερα στις αρχές ο ίδιος ο μηχανικός) ήταν κατασκευασμένη από την εταιρία Rosoboronexport, η οποία ανήκει στον Μικχέεφ που είναι το αφεντικό του Ουκρανού.

Άνοιξε τις βαλβίδες

Χθες ο Ουκρανός πήγε στη θαλαμηγό να πιάσει βάρδια και ειδοποίησε όλα τα μέλη του πληρώματος (που είναι Ουκρανοί) να αποβιβαστούν από το πλοίο. Εκείνος κατέβηκε στα αμπάρια και άρχισε να ανοίγει διάφορες βαλβίδες και αντλίες με αποτέλεσμα το νερό να εισβάλλει στο 50 μέτρων σκάφος και να γεμίζει τα στεγανά του.

Τα μέλη του πληρώματος ενημέρωσαν αμέσως το λιμενικό το οποίο έσπευσε στη θαλαμηγό και συνέλαβε τον Ουκρανό μηχανικό. «Είναι ένας εγκληματίας που ζει πουλώντας όπλα που σκοτώνουν Ουκρανούς» είπε ο μηχανικός στο δικαστήριο.

www.in.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis