Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:25 | 02/08/2017

Ολο και περισσότερα ξένα δημοσιεύματα σε αντιεξουσιαστικά φόρουμ αναφέρονται σε Ελληνες αντιεξουσιαστές που πολεμούν στο πλευρό των Κούρδων μαχητών για την απελευθέρωση της πόλης Ράκα στη Συρία από το Ισλαμικό Κράτος. 

Η κουρδική εφημερίδα «Yeni Ozgur Politica» και ο δημοσιογράφος Erem Kansou δημοσίευσαν προ ημερών συνέντευξη με τον Έλληνα «Ιβάν», που όπως αναφέρεται, γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε σε οικογένεια σοσιαλιστών - κομμουνιστών, ακούγοντας για τους αγώνες της Αριστεράς: «Το να πυροβολώ κατά του φασισμού σε ένα πεδίο πολεμικής μάχη ήταν για μένα παιδικό όνειρο».

Στο μεταξύ, οι ελληνικές Υπηρεσίες Ασφαλείας υποστηρίζουν ότι έχουν σαφή εικόνα των προσώπων που έχουν φύγει από την Ελλάδα και έχουν μεταβεί σε εμπόλεμες ζώνες κατά των τζιχαντιστών.

«Ο Ιβάν αγαπά τους συντρόφους του. Εχει γίνει ειδήμων στη χρήση του Β7, συνδράμει στην παροχή ιατρικής βοήθειας σε τραυματίες και ανιχνεύει νάρκες που έχουν θάψει τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους» αναφέρεται στο δημοσίευμα. Ο δημοσιογράφος τονίζει, μάλιστα, ότι «καθ’ όλη τη διάρκεια της συνέντευξης το δάχτυλο του Ιβάν είναι προσεκτικά “καρφωμένο” στη σκανδάλη του όπλου του». 

Το προηγούμενο διάστημα είδαν το φως της δημοσιότητας φωτογραφίες με οπλισμένους κουκουλοφόρους μπροστά σε τοίχο με ελληνικά συνθήματα. Από την πλευρά του ο «Ελληνας Ιβάν» αναφέρει στη συνέντευξή του ότι, φεύγοντας από την Ελλάδα, είπε σε Κούρδους φίλους του πως δεν θα γυρίσει, εάν δεν απελευθερωθεί η Ράκα. 

Όπως αποκαλύπτει, όταν έφυγε από την Ελλάδα, πριν από πέντε μήνες, με σκοπό να πάρει μέρος «στην επανάσταση στη Ροζάβα» και να πολεμήσει «κατά του φασισμού του ΑΚP και του Ισλαμικού Κράτους», η μεγαλύτερη στήριξη ήταν από την οικογένειά του. 

Πηγή: Ελευθερία του Τύπου

www.topontiki.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis