Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:59 | 15/05/2022

Ο κοντός Δημήτρης Βακρινός σκότωνε όποιον θεωρούσε πως τον… αδικούσε. Μέσα από τους φόνους «ψήλωνε». Κρεμάστηκε στο κελί του με τα κορδόνια του.

Δεν πάνε πολλά χρόνια, μιλάμε για το 1995-97, όταν η Ελλάδα συνταράχθηκε συθέμελα από τα εγκλήματα του serial killer ταξιτζή, Δημήτρη Βακρινού. Είχε διαπράξει πέντε εν ψυχρώ δολοφονίες και έξι σοβαρούς τραυματισμούς.

Όπως αναφέρει η Μηχανή του Χρόνου, στις 21 Δεκεμβρίου του 1995, σκότωσε εν ψυχρώ τους Κώστα και Αντώνη Σπυρόπουλο, καθώς ένιωσε πως αδικήθηκε οικονομικά. Ο Βακρινός τους πούλησε ένα αυτοκίνητο για 600.000 δραχμές έναντι 700 χιλιάδων που ήταν η αρχική συμφωνία, οπότε πήγε να το πάρει πίσω με κλειδί που είχε κρατήσει. Όμως τον άκουσαν τα αδέρφια και άρχισαν να τον καταδιώκουν με άλλο αυτοκίνητο.

Όταν ο Βακρινός ξέμεινε από βενζίνη σταμάτησε σε ένα βενζινάδικο αλλά οι Σπυρόπουλοι τον ακολούθησαν. Όμως, ο Βακρινός είχε πάνω του όπλα. Δεν δίστασε να ξεκινήσει τους πυροβολισμούς, ενώ όταν άδειασε το πρώτο όπλο, πήγε στο αμάξι και πήρε άλλο πυροβολώντας και πάλι αδέρφια.

Τον Μάιο του 1996 ο Βακρινός σκότωσε τον Σεραφείμ Αγιαννίδη, γιατί, όπως είχε πει στην αστυνομία του είχε χαλάσει ένα προξενιό με μια κοπέλα που ήταν ερωτευμένος και για αυτό έπρεπε να πεθάνει. Ο Βακρινός πήγε στο σπίτι του Αγιαννίδη φορώντας κουκούλα, χτύπησε το κουδούνι, ωστόσο η μητέρα του θύματος τον είδε από το ματάκι και ειδοποίησε την αστυνομία. Ο Βακρινός κρύφτηκε και περίμενε, μέχρι που εμφανίστηκε ο Αγιαννίδης και τον σκότωσε. Δεν δίστασε μάλιστα, όταν έφτασαν οι αστυνομικοί που είχαν ειδοποιηθεί από τη μητέρα του θύματος, να πυροβολήσει και αυτούς, αλλά και τον πατέρα του Αγιαννίδη.

Ο Βακρινός, πέρα από στυγνός και αιμοσταγής δολοφόνος, έκλεβε αυτοκίνητα και μηχανές, ενώ δούλευε ως ταξιτζής. Μία από τις κλοπές του ήταν αυτή που οδήγησε στη σύλληψή του, καθώς τον είχε δει μια γυναίκα να φεύγει με το ταξί.

2

Οι αστυνομικοί πήγαν στις πιάτσες ταξί και ρωτούσαν αν είχε πάρει κούρσα έναν κοντό και μικροκαμωμένο άντρα, ωστόσο δεν κατάφεραν τίποτα, μέχρι που ένας αστυνομικός σκέφτηκε ότι δεν ήταν πελάτης αλλά οδηγός ταξί.

Συνελήφθη τον Μαΐου του 1997, οδηγήθηκε στην ασφάλεια και προφυλακίστηκε. Στην κατάθεση του ομολόγησε τις δολοφονίες που ήδη ήταν γνωστές, των αδερφών και του Αγιαννίδη, ωστόσο αποκάλυψε και άλλες τρεις: Το πρώτο του θύμα ήταν ο συγκάτοικος του, Παναγιώτης Δαγλιάς, που του είχε… κλέψει - όπως υποστήριζε- ένα κυνηγετικό όπλο.

Το δεύτερο θύμα του ήταν η Αναστασία Σιμιτζή, που τον είχε προσβάλει αποκαλώντας τον «κοντό», ενώ είχε σκοτώσει και έναν συνάδελφο του, οδηγό ταξί, τον Θεόδωρο Ανδρεάδη, που τον σκότωσε γιατί δεν τον είχε αφήσει να πάρει κάποιο πελάτη στο ταξί του και στη συνέχεια του έκαψε και το ταξί. Ίσως για τα μάτια του κόσμου, πήγε κανονικά στην κηδεία του.

Λίγες μέρες αργότερα ο Βακρινός βρέθηκε νεκρός στο κελί του, έχοντας κρεμαστεί με τα κορδόνια των παπουτσιών του, προτού προλάβει να δικαστεί. Οι αστυνομικοί και οι ψυχολόγοι τον χαρακτήρισαν μανιακό δολοφόνο. Είπαν πως είχε συμπλέγματα από την κακοποιητική συμπεριφορά του πατέρα του ενώ επειδή ήταν κοντός, μέσα από τους φόνους «ψήλωνε».

Η πρώτη έκρηξή του ήταν όταν είχε κάψει το εξοχικό του πρώτου πεθερού του, αλλά μετά εξελίχθηκε σε serial killer.

www.gazzetta.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis