Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:36 | 11/01/2022

Δύο αστυνομικοί του Λος Άντζελες που απολύθηκαν επειδή έπαιξαν Pokémon Go και αγνόησαν μια κλήση ληστείας το 2017 απέτυχαν στις προσπάθειές τους να ανακτήσουν τη δουλειά τους.

Τα δικαστικά έγγραφα που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή αποκαλύπτουν τι οδήγησε στην απόλυση των πρώην αξιωματικών του Λος Άντζελες Λουί Λοθάνο και Έρικ Μίτσελ το 2017 και την ανεπιτυχή προσφυγή τους που αμφισβήτησε την απόφαση της πόλης να τους απολύσει.

Σύμφωνα με την έκκληση, ο Λοθάνο και ο Μίτσελ αγνόησαν σκόπιμα το αίτημα ενός διοικητή για να τρέξουν ως backup κατά τη διάρκεια μιας ληστείας γιατί έπαιζαν Pokémon Go, ένα παιχνίδι για κινητά που περιελάμβανε φυσική κίνηση σε διαφορετικές περιοχές για να «πιάσουν» Pokémon, ενώ βρίσκονταν σε υπηρεσία.

Κινητό που παίζει Pokemon Go

Τα γεγονότα και οι διάλογοι

Οι δύο αστυνομικοί βρίσκονταν σε περιπολία στο νοτιοδυτικό τμήμα του LAPD τον Απρίλιο του 2017. Ήταν μια κουραστική μέρα, με περισσότερες κλήσεις από ό,τι τα διαθέσιμα αστυνομικά αυτοκίνητα για να απαντήσουν, σύμφωνα με την έφεση.

Τα δικαστικά έγγραφα αναφέρουν ότι ο διοικητής της περιπόλου του τμήματος άκουσε μια κλήση ασυρμάτου για ληστεία σε εξέλιξη με πολλούς υπόπτους στο εμπορικό κέντρο Crenshaw. Ο προϊστάμενος περιπόλου των πρώην αστυνομικών, ο λοχίας Χοσέ Γκόμεζ, προσπάθησε να επικοινωνήσει μέσω ασυρμάτου με τη μονάδα τους για να ζητήσει υποστήριξη στο εμπορικό κέντρο, αλλά δεν έλαβε καμία απάντηση.

Ο Γκόμεζ συναντήθηκε αργότερα με τους αστυνομικούς, οι οποίοι σύμφωνα με την έφεση είπαν ότι δεν άκουσαν την κλήση του ασυρμάτου και βρίσκονταν σε ένα πάρκο με δυνατή μουσική.

Οι εγγραφές από το ψηφιακό σύστημα βίντεο του αυτοκινήτου των αστυνομικών όμως αποκάλυψαν αργότερα ότι οι δυο τους βρίσκονταν κοντά στο εμπορικό κέντρο κατά τη διάρκεια της ληστείας και αγνόησαν σκόπιμα την κλήση ασυρμάτου γιατί έψαχναν Pokemon. Έβγαλαν έναν κωδικό ασυρμάτου σε διαφορετική περιοχή από εκεί που βρίσκονταν στην πραγματικότητα, κρύβοντας ότι βρίσκονταν κοντά στο εμπορικό κέντρο και δεν είχαν ανταποκριθεί στην κλήση για βοήθεια.

«Δεν θέλω να είμαι η βοήθειά του», φέρεται να είπε ο Λοζάνο στον Μίτσελ σχετικά με τον διοικητή που ζήτησε βοήθεια. Οι δύο πρώην αξιωματικοί αγνόησαν ένα δεύτερο αίτημα για βοήθεια όταν κλήθηκε η μονάδα τους.

«Παράτα το», είπε ο Λοζάνο. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Μίτσελ είπε στον Λοζάνο ότι το «Snorlax», ένα Pokémon στο παιχνίδι «μόλις εμφανίστηκε» στην οδό «46th και Leimert».

Για τα επόμενα 20 λεπτά, οι αστυνομικοί «συζητούσαν για τα Pokémon καθώς οδηγούσαν σε διαφορετικές τοποθεσίες όπου τα εικονικά πλάσματα εμφανίζονταν προφανώς στα κινητά τους τηλέφωνα», σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα.

Αν και οι δύο αστυνομικοί δεν έπιασαν τους ληστές, τα δικαστικά έγγραφα αναφέρουν ότι το ζευγάρι προφανώς συνέλαβε το Snorlax, ένα φανταστικό πλάσμα γνωστό ως «το κοιμισμένο Pokémon».

«Τα πήρα», είπε ο Μίτσελ, προσθέτοντας: «Τα παιδιά θα ζηλέψουν τόσο πολύ».

Όταν οι αστυνομικοί έδωσαν κατάθεση στην ντετέκτιβ Τρέισι ΜακΚλάναχαν, η οποία διεξήγαγε την έρευνα για την ανάρμοστη συμπεριφορά τους, ισχυρίστηκαν ότι «έκαναν μια συζήτηση για το Pokémon Go» και δεν το έπαιζαν.

Πηγή:  newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis