Ο Αποστολάκης αποκαλύπτει: Παρ ολίγο να έχουμε νέα «Ίμια» [ΒΙΝΤΕΟ]

«ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ»
Ο Αποστολάκης αποκαλύπτει: Παρ ολίγο να έχουμε νέα «Ίμια» [ΒΙΝΤΕΟ]

Σε αποκαλύψεις σχετικά με τις σχέσεις με την Τουρκία στο Αιγαίο, προχώρησε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ναύαρχος Αποστολάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Τους λίγους μήνες που ο Ευάγγελος Αποστολάκης έμεινε στη θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, χρειάστηκε αρκετές φορές να τηλεφωνήσει στον τότε πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα για να τον ενημερώσει τα όσα γίνονταν στο Αιγαίο. Αποκάλυψε δε ότι υπήρξαν πολλές στιγμές που θα μπορούσαν να έχουν εξελιχθεί σε «νέα Ίμια».

«Οι Τούρκοι είναι ξεκάθαρο τι επιδιώκουν. Το δείχνουν από τον τρόπο που κινούνται και από τις θέσεις που παίρνουν. Θέλουν να έχουν λόγο στα δρώμενα στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο. Θεωρούν ότι έχουν περισσότερα δικαιώματα από αυτά που τους δίνει το Διεθνές Δίκαιο. Θεωρώ ότι για να τους αντιμετωπίσουμε θέλει συνεχή πίεση, όχι μόνο προς τους Τούρκους, αλλά να εξασκούμε όλα τα διπλωματικά μας εργαλεία. Η πίεση δεν πρέπει να σταματάει», εξέφρασε σε μια αποτίμηση της κατάστασης ο κος Αποστολάκης και πρόσθεσε «Οι Τούρκοι δεν κρύβονται, δεν ζωγράφισαν έναν χάρτη τυχαία. Τα μηνύματα που περνάνε είναι και για το εσωτερικό τους, αλλά και για την κοινή γνώμη».

Ο πρώην υπουργός Άμυνας σημείωσε ότι «δεν εξαρτιόταν μόνο από το γιατί ξεκινούσαν. Αν εμείς αντιδρούμε στις προκλήσεις και δημιουργούμε κλιμάκωση, το σημείο φτάνει στα όρια και μετά ίσως είναι χειρότερο να κάνεις πίσω». Ο Ευάγγελος Αποστολάκης αποκάλυψε επίσης ότι είχε χρειαστεί, αρκετές φορές, να τηλεφωνήσει στον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την κατάσταση στο Αιγαίο. «Χρειάστηκε να επικοινωνήσω με τον Τσίπρα για να του πω ότι έχουμε πρόβλημα. Δεν ξέρω πόσες φορές κοιμήθηκα», τόνισε.

Επανέλαβε ότι οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις «είναι έτοιμες για ο,τιδήποτε συμβεί». «Η Τουρκία έχει επενδύσει πολλά χρήματα στον εξοπλισμό. Εμείς δεν καταφέραμε να προχωρήσουμε. Είμαστε ισχυροί και στη θάλασσα και στην αεροπορία και ο στρατός είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Αν χρειαστεί μπορούμε να τους κάνουμε μεγάλη ζημιά» είπε ο Ευάγγελος Αποστολάκης.

Πηγή: eleftherostypos.gr


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Περί εξελίξεως αποφοίτων ΑΣΣΥ